Kannattaako asunto hankkia valmiiksi kalustettuna?

Kun aloitat asunnon etsimisen, kaikkien termien, asettelujen ja jargonin ymmärtäminen voi aiheuttaa päänsärkyä. Selatessasi asuntoja, olet ehkä nähnyt joitain kalustettuja huoneistovaihtoehtoja. Mutta mitä valmiiksi kalustetut asunnot oikeastaan ovat, ja milloin sellaiseen kannattaa muuttaa?

Mikä on kalustettu asunto?

Täysin kalustetut huoneistot ovat asuntoja, jotka on varustettu tarvikkeilla, joita tarvitset normaaliin elämään. Eri asuntojen kalusteet voivat kuitenkin vaihdella huoneistoittain. Huoneistoissa voi olla muun muassa erilaisia huonekaluja, kuten sänkyjä, sohvia tai lipastoja.

Jos löydät todellisen helmen, asuntosi saattaa olla täysin kalustettu ja sisustettu. Valmiiksi kalustettujen asuntojen vuokraukseen liittyy useita etuja. Tässä blogitekstissä jaan joitain syitä sille, miksi valmiiksi kalustettu asunto voi olla paras ratkaisu juuri sinulle. Jos et halua vuokrata asuntoa, koska olet vain vierailemassa jossain kaupungissa, kuten Helsingissä voit vaihtoehtoisesti vain varata hotellihuoneen muutamaksi yöksi itsellesi. Tämä hotelli Helsingin keskustassa esimerkiksi tarjoaa tyylikkäitä valmiiksi kalustettuja hotellihuoneita vierailijoillensa.

Milloin kalustettu asunto on paras vaihtoehto?

Alhaisemmat kustannukset

Yksi parhaimmista asioista valmiiksi kalustettuihin asuntoihin muuttamisessa on, että sinun ei tarvitse huolehtia asunnon perustamiseen liittyvistä ylimääräisistä etukäteiskustannuksista. Asunnon löytäminen on yksi asia, mutta vuokralaisten pitää tavallisesti myös heti alkaa pohtimaan uuden kotinsa sisustamista. Vuokraamalla valmiiksi kalustetun asunnon vältyt tältä pohdinnalta.

Helppo muutto

Muuttopäiväsi on jo valmiiksi uuvuttava, kun sinun täytyy siirtää painavia huonekaluja. Jos muutat kotimaastasi toiseen maahan, omien huonekalujesi kuljettaminen valtioiden välillä on lisäksi kallista. Vuokraamalla tai hankkimalla valmiiksi kalustetun asunnon sinun ei tarvitse murehtia tästä huolesta.

Voit somistaa myös valmiiksi kalustetun asunnon

Se, että päätät vuokrata tai hankkia valmiiksi kalustetun asunnon ei tarkoita sitä, että et voi muuttaa sen ilmettä. Voit vapaasti tehdä valmiiksi kalustetusta asunnosta sinun näköisesi, kunhan pyydät ensin vuokraisännältäsi luvan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *