Inspiroidu matkoillasi

Koti on jokaiselle sisustajalle tärkeä paikka. Tämän väitteen voi allekirjoittaa jokainen, joka käyttää kodin rakentamiseen, sisustamiseen ja tuunaamiseen aikaa ja vaivaa. Inspiraatiota kodinsisustukseen on helppo löytää kotisohvalta käsin, esimerkiksi internetistä, sisustuslehdistä ja sisustamista käsittelevistä tv-ohjelmista. Netti on pullollaan erilaisia blogeja, joiden sisustusideoita ja tuunausvinkkejä voi ihailla loputtomiin. Joskus on kuitenkin aika lähteä sisustusmatkalle maailmalle ja hakea inspiraatiota matkoilta. 

Espanjan värit hurmaavat

Jokainen Espanjassa käynyt on menettänyt sydämensä maan arkkitehtuurille ja sisustukselle. Espanjalaiselle sisustukselle on ominaista runsas lämpimien värien käyttö ja esimerkiksi poltettua okraa ja oranssia näkee paljon espanjalaiskodeissa. Luonnonmateriaaleja käytetään paljon ja luonto saakin näkyä myös sisätiloissa. Upeat terassit laattalattioineen ja köynnöskasveineen houkuttelevat viettämään aikaa terassilla niin iltapäivän paahteessa kuin illan viileydessä. Nappaa espanjalaisesta sisustuksesta mukaasi värien lisäksi terrakottaruukut ja puuvillaiset keittiöpyyhkeet.

Kreikkalaisunelmaa

Kreikkalaiset kylät ovat tunnettuja vuorenrinteissä kohoavista kivitaloistaan, jotka toistavat sinisen ja valkoisen sävyjä kuuman Välimeren auringon alla. Sinisen ja valkoisen lisäksi käsittelemätön tumma puu kuuluu olennaisena osana kreikkalaiseen väripalettiin. Huonekalut ovat täyspuuta ja linjat pehmeän funktionaalisia. Pihan kruunaa persikkapuu ja näköala merelle oliivilehdon yli. Kreikkalaisesta kodinsisustuksesta kannattaa poimia mukaan laadukkaasti rakennetut huonekalut ja luonnonmateriaalien käyttö.

Pohjoismaista minimalismia

Me pohjoisen Euroopan asukkaat olemme tunnettuja viehätyksestämme käytännöllisiin, yksinkertaisiin sisustusratkaisuihin. Inspiraatiota voi lähteä etsimään esimerkiksi linjakkaista tanskalaiskodeista tai värikkäistä ruotsalaiskodeista. Kotimaasta inspiraatiota etsiessä kannattaa muistaa, että sisustus ei rajoitu vain yksityisasuntojen sisälle: myös hotellien sisustus on yleensä laadukkaasti toteutettua ja viimeistelyä. Sisustusmatkaajan kannattaa tarkistaa erilaiset majoitus helsinki vaihtoehdot, esimerkiksi hotellit, laivahotellit ja bed&breakfast-majoitusratkaisut. Helsinki on valittu vuoden 2012 design-pääkaupungiksi, joten kaupunkiin kannattaa tulla tutustumaan kauempaakin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *