Keittiö on kodin sydän

Keittiö on kodin huoneista se, jossa jokainen perheenjäsen viettää aikaa päivittäin. Vaikka keittiössä kävisi vain kääntymässä, vaikuttaa sen sisustus ja ilmapiiri olennaisesti kodin tunnelmaan ja siihen, miten paljon kotona halutaan viettää aikaa. Kodin tulisi olla kutsuva, lämmin turvasatama, jonka keittiöön voidaan kokoontua valmistamaan yhdessä illallista ja nauttimaan yhdessä herkullisia aterioita. Tässä artikkelissa kerron vinkkejä siihen, miten teet juuri sinun tarpeitasi vastaavia valintoja keittiön sisustuksessa.

Keittiötä suunniteltaessa kannattaa ottaa huomioon muutama olennainen seikka. Keittiön käyttäjien tarpeet nousevat tärkeyslistalla ensimmäisiksi, kun mietitään sitä, mitä kalusteita keittiöön hankitaan. Paljonko kaivataan työ- ja laskutilaa, kuinka korkeita tasojen tulee olla ja miten paljon asukkaat keittiössä viihtyvät. On turha rakentaa leipomiseen optimoitua nurkkausta, jos asukkaat lähinnä valmistavat mikroaterioita. Onneksi keittiösuunnittelussa auttavat keittiöfirmat ja sisustussuunnittelijat, joiden puoleen kannattaa kääntyä.

Värien käyttöä ei kannata pelätä. Skandinaavinen sisustus mielletään usein neutraaliksi ja vaaleaksi, melko minimalistiseksi tyylisuuntaukseksi, mutta värien käyttö on sallittua meillä täällä pohjolassakin. Herkullisen väriset keittiön kaapistot tai pienelektroniikka piristävät aamuja: kun päivä ei tunnu käynnistyvän, on mukava keittää kahvit tai teet kirkkaan keltaisella kahvin- tai vedenkeittimellä.

Toisaalta keittiön värimaailmaa voi muokata myös sisustusesineillä, jos ei halua tehdä pitkäaikaisia ratkaisuja seinien tai kaapistojen värimaailman suhteen. Keittiöpyyhkeet ja verhot ovat helppo tapa saada uutta väriä huoneeseen. Keittiötä voi piristää myös hankkimalla uuden astiaston. Esimerkiksi kotimainen iittala valmistaa värikkäitä mutta käytännöllisiä astiastoja. Astiastot voi hankkia täydellisinä tai niitä voi sekoittaa keskenään itseä miellyttävän värimaailman saavuttamiseksi.

Keittiötä sisustaessa vain taivas on rajana ja uusia vaihtoehtoja kannattaa harkita avoimin mielin. Itseä miellyttäviä ratkaisuja voi etsiä blogeista tai Pinterestistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *