Harrastukset osana kodin sisustusta

On yleisesti tunnettu fakta, että harrastuksiin käytettävät välineet vievät paljon tilaa. Monen meistä varastot pursuavat ties mihin urheilulajeihin käytettäviä mailoja, palloja, suojavarusteita, kaapeista löytyy askartelutarvikkeita ja kirjahyllyssä pölyttyy kasoittain erilaisia opaskirjoja, joita olemme hädin tuskin selailleet. Etenki lapsiperheessä harrastustarvikkeiden määrä nousee nopeasti hallitsemattomaksi. Silloin on hyvä miettiä uutta näkökulmaa harrastustarvikkeisiin – ne sopivat nimittäin erinomaisesti sisustuselementeiksi!

Erilaiset mailat ja suojavarusteet menevät helposti sotkuun ja sekaisin varastossa ja eteisen lattialla niihin kompastuu. Ratkaisu löytyy lähempää kuin luuletkaan – mailoista ja suojavarusteista teet upean kollaasiin eteisen tai käytävän seinälle ja samalla saat mailat pois jaloista pyörimästä! Kollaasi kertoo samalla perheenne arvoista ja kiinnostuksen kohteista.

Jo valmiiksi sisustusesineiltä näyttäviä harrastusvälineitä on helppo sijoitella asuntoon harkitun rennosti. Karttapallo näyttää hienolta kirjahyllyssä ja kaukoputki on esineenä upea jo sellaisenaankin. Sijoita se suuren ikkunan eteen suunnattuna kohti yötaivasta. Jos harrastat käsitöitä, voi keskeneräiset työt sijoittaa esimerkiksi kauniisiin koreihin, jotka sopivat talon sisustukseen. Korit on helppo sujauttaa sivummalle esimerkiksi sohvan viereen, jos vieraita ilmestyy yhtäkkiä oven taa. 

Taidetarvikkeet sopivat erinomaisesti sisustusesineiksi. Tyhjä kangas maalaustelineen päällä houkuttelee vieraita kyselemään lisää harrastuksestasi. Samalla valmiina oleva harrastusväline on myös helppo ottaa käyttöön silloin, kun tarve taiteilulle yllättäen herää. Siveltimet voit kerätä suureen lasipurkkiin ja jättää harkitusti lojumaan vesiväripaletin tai pari. 

Kuten huomaat, harrastusvälineet voi hyödyntää helposti myös kotia sisustettaessa, jos vain mielikuvitusta riittää. Samalla saat useasti passiivisina kaapissa lojuvat tarvikkeet aktiiviseen käyttöön ja esille. Usein harrastukset ovat tärkeitä ja kertovat paljon harrastajan arvostuksen ja kiinnostuksen kohteista, eikä niitä kannata turhaan peitellä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *