Kodikkaan ateljeen ainekset

Taiteen luominen ei aina ole suoraviivaisinta hommaa ja oikeaan mielentilaan pääseminen onkin monesti monen pienen asian summa. Inspiraatio syntyy parhaiten kun ympäristö ja olosuhteet ovat sille otolliset. Olemmekin listanneet muutaman vinkin, joilla omasta kotiateljeesta saa kaiken mahdollisen ilon irti.

Inspiraatiota sisustuksesta

Ateljeeta ei tulisi nähdä pelkkänä työhuoneena, vaan viihtyisänä tilana johon tekee aina mieli palata. Sen on hyvä olla taiteilijan itsensä näköinen, eli seurata tämän tyyliä ja makua. Tunnelmaa voi luoda värimaailmoilla, tekstiileillä ja erilaisilla pinnoilla, joista kaikista rakentuu kodikas kokonaisuus. Valitse verhot ja matot uusina tai kierrätettyinä niin, että ne miellyttävät omaa silmääsi. Ateljeessa voi viettää aikaa myös työskentelyn ulkopuolella, minkä vuoksi esimerkiksi kirjahyllyt ja kodikkaat nojatuolit voivat tuoda tilaan omaa lämmintä tunnelmaansa. 

Järjestelmällisyydellä mielenrauhaa

Hajamieliselle ja boheemillekin taiteilijalle tekee taatusti hyvää pitää tavarat järjestyksessä. Valitse kaikille tarvikkeillesi määrätty paikka ja jaottele ne esimerkiksi omiin laatikoihinsa, jotka on helppo pinota päällekkäin hyllyyn. Tee laatikoihin nimitarrat, jotta löydät kaiken tarvitsemasi aina käden käänteessä. Näin et tuhlaa aikaasi vaikka oikeiden siveltimien etsimiseen, vaan tiedät heti mihin suuntaan kääntyä. On helpompi keskittyä olennaiseen kun ympärillä ei ole kaaosta.

Siisteys on puoli ruokaa

Älä jätä käytettyjä tarvikkeitasi lojumaan tai likoamaan pitkiksi ajoiksi, vaan pyri laittamaan kaikki takaisin paikoilleen kun olet valmis. Siivoa tila säännöllisesti, imuroi ja pese ikkunat ja pinnat niin, että tilaan on jatkossakin rentouttavaa tulla viettämään aikaa – työskennellen tai ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *