Kesäkeittiön ykköstarvikkeet

Kesällä tapamme valmistaa ruokaa muuttuvat. Moni siirtyy säännöllisestä arkiruokailusta hieman vapaampaan ruokailuun, ruokaa valmistetaan paljon grillissä tai tien päällä reissussa. Mitkä ikinä omat kesäloman viettämisen tapasi ovatkaan, kannattaa kesäkeittiön tarpeistoon panostaa ja miettiä ehkä jo ennen lomalaitumille kirmaamista. Tässä artikkelissa jaamme parhaat vinkit siihen, mitkä ovat kesäkeittiön tarpeellisimmat välineet.

Grillin merkitystä kesän ruokailulle ei sovi vähätellä. Grilli onkin monipuolinen työväline, jonka avulla voi pyöräyttää nopeasti erilaisia ruokia. Perinteisten makkaroiden lisäksi grillissä valmistuu esimerkiksi vartaita, lämmin salaatti ja jopa jälkiruokia. Erilaiset grillimallit mahdollistavat erilaisia toimintoja: jotkut grillit sisältävät keittölevyn, jossa voi keittää esimerkiksi perunat grillattavien lisukkeiksi.

Jos lomasuunnitelmiinne kuuluu matkailu, kannattaa tien päällä syömistä harkita. Ruokailu ravintoloissa ja huoltamoissa käy pidemmän päälle hintavaksi ja kuten moni meistä voi myöntää, ei tankkauspisteiden annoksissa ole kehumista. Terveellistä, monipuolista ja täyttävää ruokaa voi valmistaa myös tien päällä, esimerkiksi retkikeittimen avulla. Varaa mukaasi esimerkiksi nuudeleita ja laaja kirjo värikkäitä kasviksia ja voit loihtia parkkipaikalla maukkaan wokin, jolle jäävät huoltoaseman harmaat lihapulla-annokset toiseksi.

Kesä on myös juhlien aikaa ja monen kesän viikonloput onkin buukattu täyteen jo kevään puolella. Kesällä juhlitaan usein esimerkiksi häitä, juhannusta, valmistujaisia, rippijuhlia ja muita kesän juhlia, jotka usein sisältävät tarjoiluja. Kesäjuhlan kruunaa siis kaunis, kevyt astiasto, joka kestää käyttöä mutta on silti näyttävä.. Sopiva astiasto löytyy esimerkiksi makujakauppa.fi verkkokaupasta. Vinkki! Voit sekoittaa eri astiastoja ja yhdistellä niitä siten, että saat mieleisesi, persoonallisen ratkaisun.

Näiden vinkkien avulla kesän ruuanlaittosi nousee seuraavalle tasolle ja saat kaiken irti kesästä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *