KÄSINTEHDYLLÄ HUONEKALULLA ON TARINA

Käsityönä valmistetun huonekalun tarina alkaa usein asiakkaan omasta tarpeesta. On ehkä olemassa hieman hankalan kokoinen tai muotoinen tila, jonne on ollut vaikea löytää sopivaa valmista huonekalua, tai asiakas haluaa jostain muusta syystä panostaa mittatilaustyönä käsintehtyyn, uniikkiin huonekaluun. Tilaamalla omien tarpeiden ja toiveiden pohjalta toteutetun huonekalun voi olla varma siitä, että lopputulos on juuri oikean kokoinen, värinen ja näköinen. Laadukas, käsintehty huonekalu on huolellisesti suunniteltu ja se on valmistettu tarkoitukseen sopivasta, kestävästä materiaalista, tukevasti koottu ja kauniisti viimeistelty. Usein se vain paranee vanhetessaan, kun käytön jäljet jo koristavat pintaa. Silloin laatuhuonekalun tärkeimmät ominaisuudet kuten kestävyys, tukevuus ja toimivuus vasta kunnolla pääsevät esiin, ja alkavat kukoistaa.

Mittatilaustyönä tehdyllä huonekalulla on tarina

Usein tilauksesta valmistetun kalusteen syntyyn liittyy jokin hauska, kaunis tai mielenkiintoinen tarina, joka ikään kuin tuo huonekalun persoonan esiin. Isovanhempien aikoinaan häälahjaksi teettämä piironki olohuoneen nurkassa, avioeron myötä liian suureksi käyneen ruokapöydän tilalle teetetty kahden hengen pöytä tai omaan ensimmäiseen kotiin itse suunniteltu seinähylly ovat kaikki kuin omia mielenkiintoisia lukujaan kodin asukkaan elämäkerrassa. Koko kotia ei tarvitse sisustaa valmiiksi kerralla, vaan vähitellen pala palalta syntyneet kerrokset muodostavat eläväisen ja aidosti persoonallisen lopputuloksen. Teetetty huonekalu on kuin perheenjäsen, jolla on sisustuksessa itsestään selvä ja pysyvä sija.

Myös itse tekemällä voi onnistua

Yksilöllisen ja käsin tehdyn huonekalun voi saada myös valmistamalla sen itse, jopa ilman aikaisempaa kokemusta. Puun käsittely ja pienten puu- tai metalliesineiden tekeminen ovat jokaiselle tuttuja ainakin lapsuuden puutyötunneilta, ja mikäli aikaa ja mielenkiintoa on riittävästi, voi oman huonekalunsa tehdä myös itse. Erilaisilla puutyökursseilla ohjataan aivan kädestä pitäen puun käsittelyssä ja esineen valmistuksessa, ja myöhemmin taitojen kartuttua voi harrastusta halutessaan jatkaa itsenäisesti omassa, tai vaikka kaveriporukan kanssa ylläpidetyssä verstaassa. Kädentaidot ovat ihmiselle hyödyllinen pääoma, ja uuden oppimisella on paljon hyvää tekeviä vaikutuksia. Lopulta itse suunnittelemaansa ja toteuttamaansa huonekalua kotona katsellessaan voi kokea suurta mielihyvää, ja olla todella tyytyväinen ja ylpeä tekemisistään.