Sisustaminen on mukavaa

Kodin sisustaminen on antoisa ja monipuolinen harrastus, jonka parissa jokaisella on mahdollisuus toteuttaa luovuuttaa ja ideoitaan. Sisustusliikeketjujen ja netin ansiosta kuluttajan mahdollisuudet ovatlähes rajattomat, ja moni hyödyntää niitä ahkerasti päivittämällä kodin ilmettä säännöllisesti saadakseen aikaan vaihtelua ja virkistystä.

Monet sisustuksesta kiinnostuneet tai ammatikseen sisustusalaa

seuraavat henklöt haluavat olla ajantasalla kaikkien sisustamiseen liittyvien

trendien suhteen, joista jokainen poimii itselleen ne sopivimmat. Nykyään

suosittua on myös sisustussuunnittelijan käyttö kodin, harrastus- tai toimitilan sisustuksen suunnittelussa ja toteutuksessa. Asikas ja suunnitteija tekevät tiivistä yhteistyötä ja sisustussuunnittelija auttaa asiakasta toteuttamaan jo pitkäänkin mielessä pyörineet sisustustoiveet.

Sisustaminen ei vaadi paksua lompakkoa

Näyttäviä ja tyylikkäitä sisustuksia mahdollista toteuttaa myös pienemmällä budjetilla. Kekseliäisyys, viitseliäisyys ja pieni vaivannäkö palkitaan säästeliään sisustajan projekteissa, ja kirpputoreilla ja nettikirpputoreilla sekä huutokaupoissa vastaan voi tulla todellisia aarteita edulliseen hintaan. Monilla ystäväporukoilla on tapana kierrättää huonekaluja ja muuta sisustustavaraa, ja puskaradion myötä viesti haussa olevasta tavarasta, kuten tietyistä ruokapöydän tuoleista voi päätyä tuotetta tarvitsevan henkilön käyttöön.

Huonekalujen lisäksi sisustuksen tyyli ja tunnelma rakentuvat monista muistakin osa-alueista. Merkittävässä roolissa ovat myös esimerkiksi asunnon pintamateriaalit ja värit, ikkunoiden koko, sijainti, ilmansuunta, ehjien seinäpintojen määrä, huoneiden korkeus sekä valaistus. Pienillä, helposti vaihdettavilla yksityiskohdilla usein vain maustetaan muuten valmista kokonaisuutta, mutta siitä huolimatta käytetyt sisustustekstiilit, valaisimet, koriste-esineet ja vaikkapa kirjat voivat vaikuttaa yleisilmeeseen dramaattisestikin. Muistathan, että erityisesti oikean tyyppisillä ja oikein kohdennetuilla valolla on iso merkitys viihtyisään ja toimivaan sisustuskokonaisuuteen.

Sisustusmessuja järjestetään eri vuodenaikoina aina jossakin päin maailmaa.

Suomessa tunnetuin messutapahtuma on monien tuntemat Habitare -messut, jotka järjestetään vuosittain Helsingin messukeskuksessa. Kotivisio, Forma ja Designtori ovat myös Suomessa järjestettäviä mittasuhteiltaan pienempiä messutapahtumia. Viimeisimpiä sisustustrendejä, valoa, väriä, näyttävyyttä ja tietyn teeman mukaan sisustamiseen saa vinkkejä kaikista sisustustapahtumista. Haluatko sisustaa tauluilla, tyynyillä, matoilla, kukilla vai tiettyä sisustusmateriaalia hyödyksi käyttäen. Onko mielessäsi tietty sisustusteema ja haet lisävinkkejä messuilta vai onko mielessäsi pyytää apua ammattitaitoiselta sisustussuunnittelijalta? Messuilta löytyy aina ideoita, vinkkejä ja neuvoja, joten tule poimimaan omasi.—