HELPOTA IKÄÄNTYMISEN OIREITA SISUSTUKSELLA

Kaikki me ikäännymme ja eri elämänvaiheissa koemme asioita eri tavalla. Ruuhkavuosien aikana harvoi ehtii pysähtymään ja miettimään asioita mutta myöhemmin kun lähestymme keski-ikää ja etenemme eteenpäin alamme tarvitsemaan muutoksia arkeemme. Monella naisella muutokset voivat tulla “her menopause” eli vaihdevuosien aikana ja silloin esimerkiksi niin sanottu aivosumu voi aiheuttaa haasteita elämässä. Aikuisiän ongelmia voi lievittää monin tavoin, harrastamalla, taiteella tai vaikka sisustamalla. Miten sisustaminen voi auttaa sinua? Lue lisää seuraavasta.

Monet elämäntilanteet tai sairaudet ovat stressaavia ja aiheuttavat meidän fyysiselle ja henkiselle hyvinvoinnille kuormaa. Kyse on monesti siitä, että elämämme on hyvin kiireistä. Tämän takia sisustaminen voi olla hyvä keino lievittää tällaisia ongelmia. Omasta kodista voi sisustuksen avulla luoda paikan, jossa sielu lepää ja jossa todella pystyy rentoutumaan. Sisustuksessa voi hakea kotiin esimerkiksi minimalistista sisustusta. Minimalistinen sisustus poistaa huoneista turhan tavaran ja siinä panostetaan esineisiin, jotka hallitsevat sekä ottavat tilan huoneesta. Kaikki turha tavara on piilotettuna kaappeihin pois näkyviltä ja näkyville voi asetella kauniita ja rauhoittavia esineitä.

Omaan kotiin voi myös sisustaa erillisen rentoutumishuoneen. Tämän huoneen sisustukseen voi valita oman mielensä mukaisen sisustuksen. Hyvä idea voi olla tapetoida yksi seinä valokuvatapetilla. Valokuvatapetteja saa nykyään tulostettua omista kuvista ja esimerkiksi voi valita rauhoittavan metsäkuvan, josta luo itselleen rauhoittavan seinän omaan huoneeseen. Huoneeseen voi myös lisätä kasveja ja kohdevalaisimia, joilla voi luoda lisää tunnelmaa. Huoneen värit kannattaa valita tarkoin ja käyttää rauhoittavia värejä, jotka sopivat muuhun sisustukseen. Tärkeintä on, että huoneessa pystyy rentoutumaan, joten valitse myös hyvät istuimet tai sohva, jossa on mukava rauhoittua, kuunnella musiikkia tai lukea lempikirjaa. Toimiva sisustus omassa kodissa rentouttaa ja lievittää stressiä. Kun kaikki tavarat ovat omilla paikoillaan on vapaa-ajasta mukava nauttia ja oma mieli lepää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *