Haaveiletko taiteesi myymisestä? Lue tämä!

Oletko taiteilija, joka haluaisi tienata taiteensa avulla, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Tässä artikkelissa jaan parhaat vinkit siihen, miten saat tienattua työlläsi!

 

  1. Älä turhaan murehdi siitä, kehtaatko pyytää rahaa töistäsi etukäteen. Aloittelijana voi olla vaikeaa uskaltaa pyytää maksua etukäteen, etenkin sillon, kun et tiedä, miten kauan sinulta työhön menee. Jos joku kuitenkin haluaa sinun taidettasi eikä hänellä ole varaa siihen, he palaavat kyllä luoksesi silloin, kun heillä on varaa taiteeseesi!
  2. Löydä oma persoonallinen tyylisi, teemasi tai aiheesi ja keskity siihen. Jos yrität miellyttää jokaista taiteenystävää, kukaan ei tule kiinnittämään töihisi erityistä huomiota. On siis parempi löytää yksi asiakasryhmä, jotka rakastavat juuri sinun töitäsi ja ovat valmiit maksamaan siitä, kuin pyrkiä miellyttämään jokaista ihmistä.
  3. Kokeile digitaalista taidetta! Digitaalinen taide on nykyään helppoa ja vaivatonta, sillä esimerkiksi Photoshop ja muut ohjelmistot ovat saavutettavissa kaikille. On siis kannattavaa investoida ohjelmistoon hieman aikaa ja rahaa, jotta digitaaliset työsi ovat niin laadukkaita kuin mahdollista. Kaiken lisäksi digitaalista taidetta on helpompi myydä kuin perinteistä taidetta, sillä sitä voi välittää helposti internetin kautta.

Näillä vinkeillä pääset varmasti alkuun taiteilijan urallasi! Myyntiprosessin alkuvaiheessa usko omiin taitoihin voi horjua ja on mahdollista, että alat epäillä omia kykyjäsi. Älä kuitenkaan vaivu epätoivoon: ei ole syytä epäillä omia kykyjään tai vertailla omia taitoja tai omaa taidetta muihin, vaikka saattaakin tuntua siltä, että muut saavat töitään myydyksi helposti. Sinun tulee muistaa, miksi aloitit taiteen tekemisen ja etsiä luovuutta ympäriltäsi silloinkin, kun tuntuu, että se on kiven alla. Muista, että taide on aina arvokasta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *