SISUSTUSMAAILMAN TRENDIT TUOVAT UUSIA TUULIA OLOHUONEISIIN

Kodinsisustuksen trendit muuttuvat siinä missä vaatemuotikin. Internetin ja sosiaalisen median avulla kuvien ja muun tiedon jakaminen on nykyään helppoa ja nopeaa jolloin kekseliäät ideat sekä nerokkaat sisustusratkaisut voivat levitä hetkessä ympäri maailman. Tarpeeksi monissa kuvissa esiinnyttyään hyvin vierailtakin tuntuvat tyylit ja yksityiskohdat saattavat alkaa vähitellen miellyttää omaakin silmää. Lopputuloksena aiemmin vannoutunut maalaisromanttinen sisustaja saattaakin muiden vanavedessä huomata kaipaavansa ympärilleen mustavalkoista, graafisempaa tunnelmaa.

Voimakas valkoisuus saa vähitellen väistyä väripilkkujen tieltä

Pitkään pinnalla olleet vaaleus, valkoisuus ja lähes ylenpalttinen minimalismi ovat pikkuhiljaa saaneet rinnalleen värikkäämpiä haastajia. Sisustuksiin on kuin huomaamatta alkanut hiipiä yllättävänkin voimakkaita ja tummia yksityiskohtia ja niin sisustuslehdissä kuin Instagramissakin hehkuvat mausteisen herkulliset värit sekä etninen tunnelma. Etenkin Väli-Amerikan kiihkeys ja energia ovat puskeneet voimakkaasti läpi sisustusmaailman. Värikkäät, kuvioidut matot sekä aiempaa syvemmän sävyinen puu ja erilaiset kaktukset ovat ilmestyneet laajentamaan sisustuksen trendikarttaa.

Ekologisuus ja kierrätys ovat ikitrendejä

Sisustus on ala, jossa kierrätystä ja tuotteiden uusiokäyttöä on erityisen helppo toteuttaa. Hyvin pidetyt huonekalut kestävät pitkään ja niistä riittää iloa useammillekin omistajille asuntojen sekä elämäntilanteiden vaihdellessa. Moni ympäristöarvoja vaaliva sisustaja saattaa luoda koko asunnon sisustuksen second hand –tuotteilla, mikä johtaakin usein erityisen upeaan ja omaleimaiseen lopputulokseen. Tämä vaatii tietysti enemmän aikaa, vaivannäköä ja kärsivällisyyttä mutta on varmasti kannattavaa. Kirpputoreilta ja huutokaupoista kannattaa etsiä erityisesti täyspuisia, siistejä huonekaluja, jotka saa tarvittaessa helposti kunnostettua. Huonekalujen lisäksi käytettynä löytää nykyään melkeinpä mitä tahansa sisustustavaraa kuten koriste-esineitä ja tekstiilejä. Käytetyt huonekalut ja sisustusesineet tulee kuitenkin aina puhdistaa huolellisesti ennen käyttöön ottoa ja varmistua siitä, että niissä ei ole esimerkiksi ludeongelmaa.

Kohtuullinen tavaran määrä on tärkein sisustusneuvo

Kauniskaan sisustus ei toimi jos tavaraa on liikaa. Vieri viereen ahdetut huonekalut ja elintilastaan täysillä pinnoilla kamppailevat koristevuoret luovat huonoa, negatiivista energiaa ja kääntyvät tarkoitustaan vastaan. Mikäli tuntuu vaikealta kokonaan luopua liiasta tavarasta, voi tarpeettomat esineet viedä varastoon talteen ja vaihdella huonekalujen sijaintia sekä asetelmien kokoonpanoa säännöllisin väliajoin. Puoli vuotta varastossa ollut suosikki voi tuntua esille otettaessa jälleen kuin uudelta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *