Alkeet matkakuvaukseen

Matkat ovat tärkeitä hetkiä elämässämme. Matkat ovat paikka seikkailulle, rentoutumiselle ja uusille asioille, ja matkoilla tehdään ikuisia muistoja. Muistot saattavat haalistua mielissämme, mutta valokuvissa ne säilyvät kirkkaina vuosikymmeniä. Siksi matkakuvaus on monelle reissaajalle tärkeä tapa ikuistaa hetkiä. Jos olet suunnitellut ryhtyväsi kuvaamaan matkoillasi, lue tämä artikkeli matkakuvauksen alkeista.

Pakkaa kevyesti – unohda painavat kamerat ja varusteita

Moni matkaaja haluaa pakata mukaan vain olennaisimmat asiat. Kun omaisuutta ei ole mukana liialti, voi matkalla keskittyä olennaiseen. Siksi matkustaessa mukaan kannattaa ottaa kevyt kamera, joka vaatii mahdollisimman vähän lisävarusteita. Mieti jo kotona, millaisissa valaistuksissa tulet kuvaamaa. Pohdi, tarvitko todella kameran jalustaa tai kuvanvakainta. On mahdollista hankkia kameraan kiinnitettävä vakain, joka tekee pakkaamisesta helpompaa ja repusta hieman kevyemmän kantaa.

Jaa tärkeät kuvasi hetkessä

Jos kuvien jakaminen on sinulle tärkeää, hanki kamera, jossa on sisäänrakennettuna jako-ominaisuus. Kuvien jakamista varten tarvitset wi-fi-yhteyden, mikä löytyykin useimmista hotelleista ja kahviloista. Tarpeeksi iso muistikortti ja muutama varamuistikortti ovat myös tärkeitä, ettet joudu tekemään kompromisseja sen suhteen, mille muistikortilla on tilaa ja mille ei.

Muista jälkikäsittelyn loputtomat mahdollisuudet

Kuvia on nykyään mahdollista jälkikäsitellä lähes loputtomin. Vaikka lomakohteessa tuntuisi, että kuvista tuli epäonnistuneita, ne yli- tai alivalottuivat tai linssissä oli jatkuvasti tahra, voi monen pikkuvian korjata jälkikäteen kuvanmuokkausohjelmalla. On mahdollista jopa poistaa maisemakuvasta kuvaan kävellyt ihminen, mikäli se ei kuvan henkeen sovi, Esimerkiksi ruotsalaisen Copperhill-hotellin luksusspassa kuvatessa ei välttämättä halua kuvata tuntemattomien turistien kylpyhetkeä. Myös kännykkään saa ladattua laadukkaita kuvanmuokkausohjelmia, joissa on paljon hyödynnettäviä ominaisuuksia.

Ota siis mukaasi kevyt ja kompakti kamera ja lähde matkalle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *