Sopiva sänky lastenhuoneeseen

Lasten sängyn hankkiminen voi olla hankalaa ja sitä voi joutua tekemään useamman kerran, koska lapset kasvavat ja myös lasten mieltymykset muuttuvat. Sängyn hankintaa lastenhuoneeseen voi tehdä monella tapaa ja riippuen omasta budjetista sen voi tehdä joko kerralla valmiiksi tai suunnitella vuosien mittaan. Lue seuraavasta, mitä erilaisia vaihtoehtoja voit miettiä, kun olet hankkimassa omalla lapsellesi ensimmäistä sänkyä omaan huoneeseen.

Lasten kasvun huomioon ottaen on lastenhuoneeseen hankittava useampi sänky, koska varsinkin vauvaiän pinnasänky on melko hankala muuttaa myöhempää käyttöä varten. Tähänkin on kyllä mahdollista hankkia ratkaisu, koska nykyisin on myytävänä normaaliin sänkyyn integroitavia suojareunoja, jolla normaalista sängystä saa tehtyä pinnasängyn. Pinnasänky on kuitenkin huonekalu, joka on helppo myydä edelleen, joten sen voi ihan hyvin ostaa. Lapsen kasvaessa sängyt muuttuvat ja myös sängyn voi hankkia muuttuvana. Monissa lasten sängyissä on säätövaraa, joten sitä voi suurentaa lapsen kasvaessa mutta toisaalta lapselle voi myös hankkia ihan kunnon kokoisen sänky heti alusta alkaen.

Lasten tarpeita huomioitaessa voi olla hyvä miettiä myös vaihtoehtoja, joissa on integroituna työ tai askartelupiste. Tässä tapauksessa sänky voi olla nostettua ylös työpisteen yläpuolelle, joka ei kuitenkaan sovellu jokaiselle lapselle, jos lapset esimerkiksi pelkäävät korkeita paikkoja. Ylös nostettu sänky säästää tilaa ja antaa mahdollisuuden saada lastenhuoneeseen enemmän tilaa leikkimiselle. Toinen hyvä vaihtoehto on sänky, jossa on säilytystilaa alapuolella. Sänkyyn integroidut laatikostot säästävät tilaa ja kaikki lelut saa helposti sijoitettua sängyn alla oleviin laatikoihin. Jos ei ole mahdollista hankkia tällaista sänkyä voi hankkia erikseen pyörillä olevan sängynaluslaatikon, johon lelut saa säilöön. Panosta myös patjan ja tyynyn laatuun, jotta kasvavalla lapsella on hyvä nukkua yöt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *