ELÄVÖITÄ KOTISI SEINIÄ JULISTEILLA

Julisteilla sisustaminen on yksi sisustusmaailman tämän hetken kuumimmista trendeistä ja tässä artikkelissa annamme sinulle runsaasti esimerkkejä eri tavoista, joilla myös sinä voit tuoda eloa kotiisi valitsemalla juuri sinun elämäntyyliäsi ja lempiasioitasi kuvastavia julisteita seinillesi. Jos sisustus on intohimosi, olet varmaankin jo huomannut kuinka sisustuslehdissä ja blogeissa on jo jonkin aikaa kohistu niinsanotuista taideseinistä, joiden ideana on luoda seinälle asetelma käyttäen apuna erilaisia julisteita, kuvia, karttoja ja jopa kuivattuja kasveja. Tällaisen seinän tarkoituksena on tuoda esille kaikkia niitä asioita, jotka ovat osa juuri sinun tarinaasi tai muuten vain erityisesti miellyttävät silmääsi.

Taideseinä näyttää erityisen hyvältä, jos hyödynnät kooltaa ja muodoltaan erilaisia elementtejä. Näiden eri kokoisten, väristen ja muotoisten kehystettyjen tai kehystämättömien kuvien asettelussa vain oma luovuutesi on rajana. Älä pelkää luottaa omaan arvostelukykyysi sillä asetelman on tarkoitus miellyttää ja kuvastaa juuri sinua. Jos haluat kuitenkin sisustaa viimeisimpien trendien mukaan, niin voit kokeilla esimerkiksi kaupunkien ja maiden karttoja esittäviä julisteita. Monella meistä on oma lempikaupunki tai suosikkimatkakohde, johon liittyy monia tärkeitä muistoja. Mikset sisustaisi esimerkiksi Pariisin karttaa esittävällä julisteella? Löydä kartta julisteet julisteita myyvistä sisustusliikkeistä tai kolua vaikka kirpputoreja vintage aarteiden löytämiseksi.

Vintage julisteet kuuluvat karttojen ohella yksiin viime aikojen suosituimmista sisustuselementeistä, ja ne voivat esittää melkeinpä mitä tahansa ja ne näyttävät silti todella hyvältä. Takavuosien julisteiden hyödyntäminen seinien koristuksessa ja halutun tunnelman luomisessa tarjoaa myös oivan tilaisuuden ryhtyä eräänlaiseen aarrejahtiin, sillä tietyt alkuperäisjulisteet ovat usein kiven alla ja niiden löytäminen vaatii niin taitoa kuin tuuria. Näin seinälläsi komeilevasta esimerkiksi vanhaa viinimainosta esittävästä vintage julisteesta tulee oivallinen jäänmurtaja, sillä illanistujaisten keskustelun voi kätevästi aloittaa julisteen aiheeseen tai sen hankintaan liittyvällä tarinalla.

Julisteet toimivat osana sisustusta niin pieninä kuin suurina, joten voit mielesi mukaan luoda niistä joko näyttäviä katseenvangitsijoita tai ripotella niitä pienemmässä muodossa ympäri asuntoasi. Jos näyttävyys on mieleesi, voit kokeilla kahden erittäin suuren kehystetyn julisteen ripustamista vierekkäin. Sisustusmaailmassa on esimerkiksi nähty viime aikoina paljon suuria julisteita niin ruokailuhuoneissa kuin eteisissäkin. Eteisen pöydän ylle ripustetut näyttävät julisteet tekevät vieraisiin lähtemättömän vaikutelman jo ensisilmäyksellä. Toisaalta suurikokoisten julisteiden ei välttämättä tarvitse olla niin hallitsevia kuin niiden massiivisen koon perusteella usein luulisi. Voit nimittäin valita hyvin neutraalin väriset kehykset ja itse julisteen tyyli voi olla hyvinkin vähäeleinen.

Toivottavasti sait tästä artikkelista runsaasti ideoita ja inspiraatiota kokeilla kartoilla, valokuvilla ja julisteilla sisustamista. Voit valita esimerkiksi lempielokuvasi vintage julisteen ja yhdistää sen vaikkapa elokuvassa esiintyvän kaupungin karttaa esittävään printtiin. Monelle tällainen lempielokuvasta alkava lähestymistapa on parhain inspiraation löytämiseksi, mutta älä epäröi käyttää omaa visuaalista silmääsi sillä kaikkiin kuviin ei tarvitse liittyä sen kummempaa merkitystä. Kuten niin moni muukin viime aikojen sisustustrendeistä, myös tämä antaa vapauden käyttää runsaasti luovuutta, joten luo juuri sinua kuvastava taideseinä!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *