ELÄ MUKAVASTI REMONTINKIN KESKELLÄ

Onko asunnossasi tarvetta pienelle pintaremontille? Ihan pienet maalaushommat luultavasti sujuvat ilman suurta päänvaivaa, mutta vähänkin isompi projekti kannattaa suunnitella huolella. Remonteilla on myös taipumus venyä ja laajentua, joten ylivarautuminen voi olla ihan fiksua. Remontin ajankohtaa kannattaa harkita tarkkaan. Lämmin sää saattaa houkuttaa aloittamaan remontin lomakauden ollessa parhaimmillaan. Työskentely voikin olla mukavaa pitkinä ja valoisina kesäiltoina. Moni muukin on kuitenkin saattanut ajatella samaa asiaa. Hyvät ja luotettavat rakennusalan ammattilaiset ovat tyypillisesti hyvin kiireisiä ja heidän jonotuslistansa saattavat olla yllättävänkin pitkiä. Kun suunnittelun aloittaa ajoissa, sinun ei tarvitse turvautua niihin remontoijiin, jotka vain onnistut saamaan palkattua viime hetkellä. Mieti realistisesti, miten paljon aiot tosiasiassa tehdä itse, ja mihin työvaiheisiin tarvitset ammattilaisen apua? Haluatko tosiaan käyttää koko lomasi hiomapölyn peitossa?

Remontin keskellä eläminen voi olla henkisesti hyvinkin rankkaa. Näin on erityisesti silloin, jos remontti valtaa suurimman osan asunnosta, eikä rentoutumiseen oikein löydy rauhallista, siistiä paikkaa. Muista, että remontti vaikuttaa muihinkin huoneisiin kuin siihen, johon remontti varsinaisesti kohdistuu. Sähköjohtoja saattaa kulkea pitkin käytäviä, lattioita suojaavat pahvit kulkevat ulko-ovelta koko talon läpi ja sitten on vielä se pöly. Rakennuspöly tunkeutuu asunnossa aivan kaikkialle. Se kulkeutuu huoneesta toiseen paitsi ilmassa ja kenkien mukana, myös vaatteissa ja hiuksissa. Tee siis itsellesi palvelus ja suunnittele etukäteen, miten saat järjestettyä itsellesi rentoutumiseen sopivan tilan, jossa remontti ei kuulu, näy eikä tuoksu. Jos remontoit alakerran eteistä, yläkerran makuuhuone luultavasti toimii aivan hyvin. Joskus remontti kuitenkin valtaa lähes koko asunnon. Silloin kannattaa harkita muita vaihtoehtoja. Jos asut omakotitalossa, hyvä ratkaisu voi olla asuntovaunun vuokraaminen remontin ajaksi. Asuntovaunun voi parkkeerata pihalla lähes mihin tahansa, ja siinä asuminen on yllättävän sujuvaa, varsinkin jos pystyt käyttämään talosi pesutiloja ja keittiötä.

Myös huonekalut ja muut tavarat on tietenkin saatava turvaan remontin alta. Pienen määrän tavaraa voi toki helposti siirtää muualle asuntoon. Kokonaisen sohvakaluston tilapäinen varastoiminen voi sen sijaan olla haastavampaa. Jotkut huonekalut kestävät hieman kosteuttakin, ja niitä voi tilapäisesti säilyttää vaikkapa autokatoksessa. Pehmustettuja huonekaluja, kuten nojatuolia ja sänkyä, ei tietenkään voi jättää sään armoille pitkäksi ajaksi, kuten ei myöskään tauluja tai muita arvoesineitä. Autotallista tai muusta vastaavasta tilasta voi myös tarttua huonekaluihin epämiellyttäviä hajuja. Yksi helppo ratkaisu on vuokrata kontti, jonka voi sijoittaa pihalle remontin ajaksi. Tällöin et joudu siirtämään huonekaluja pitkiä matkoja, vaan ne on helppo kantaa pihan läpi konttiin ja remontin jälkeen taas takaisin. Kontissa omaisuutesi on varmasti suojassa säältä, eläimiltä ja remonttipölyltä. Huolella suunniteltu remontti ei aiheuta sinulle tarpeetonta stressiä, ja pääset nauttimaan uudistuneesta asunnostasi virkeällä mielellä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *