HANKI SISUSTUKSEEN INSPIRAATIOTA POHJOLASTA

Vaikka sisustustrendejä tulee ja menee, silti pohjoismainen, hillitty, rauhallinen ja virtaviivainen tyyli pitää ainakin osittain pintansa lähes jokaisessa asunnossa. Pohjoismaisessa sisustustyylissä onkin etunsa, koska siihen on niin helposti mahdollista yhdistellä erilaisia värejä, tyylejä ja elementtejä.

Pohjoiseen ja Pohjoismaiseen tyyliin kuuluvat myös puhtaat ja neutraalit värit, jotka usein ovat saaneet inspiraationsa juurikin luonnosta. Luminen valkea maisema on hyvä inspiraation lähde luovuudelle. Valkeaa taustaa vasten monet asiat näyttävät paljon valoisammilta ja myös värit pääsevät paremmin oikeuksiinsa.

Monet käyttöesineet ovat myös saaneet inspiraation luonnosta. Esimerkiksi klassinen Iittala maljakko on yksi tunnetuimpia kotimaisia esineitä, jotka ovat saaneet inspiraationsa luonnon kauniista muodoista ja väreistä. Luonto on ajattomana inspiraation lähteenä valtavan hieno elementti niin materiaalien, kuin värien ansiosta.

Lasiesineiden avulla onkin helppoa muuttaa sisustuksen luonnetta ja ilmettä radikaalisti. Lasiesineen, kuten vaasin tai muun suuren kulhon sisään voi laittaa kausittain vaihtuvia värejä, joilla esineen luonnetta saa muutettua varsin helposti ja edullisesti.

Keittiö täynnä väriloistoa

Keittiö on todella tärkeä paikka kodissa ja moni viettääkin paljon aikaa keittiössä. Keittiöön liittyy monenlaisia sisustustrendejä ja makuja. Pohjoismaiseen tyyliin sopivasti yksinkertaiset ja vaaleat sävyt ovatkin valloillaan. Näin erilaisten tyylien mukaan vaihtuvat värit pääsevät hyvin oikeuksiinsa vaaleita ja selkeitä värejä vasten.

Fiskars sakset ovat alkuperäiseltä väritykseltään oranssit, mutta nykyään on saatavilla valtava määrä erilaisia värejä, jotka varmasti sopivat sisustukseen, kuin sisustukseen. Monet pienet yksityiskohdat ovatkin loistavia väriläikkiä, joilla voit parhaimmassa tapauksessa muuttaa koko sisustuksen luonteen.

Pohjoismaisen ja neutraalin pohjavärin vastapainoksi voi hankkia mieleisensä värisiä kodinkoneita, joilla tilan väritasapainon saa ihan uuteen uskoon, kuitenkin hyvin säilyttäen ilmavuuden ja raikkauden tunnun.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *