LUKSUSTA ARKEEN

Moni meistä kiertää elämässään oravanpyörää, jossa suurta roolia näyttelee työ ja työstä palautuminen. Usein valitsemme tai ajaudumme käyttämään työstä palautumiseen varatun ajan sohvalla makoillen, sosiaalista mediaa selaten ja sipsejä syöden. Vaikka nämäkin tavat toki edistävät rentoutumista ja auttavat meitä palautumaan, olisi välillä suotavaa kokeilla muitakin tapoja rentoutua hektisen arjen keskellä.

Luonnossa samoileminen on tehty meille suomalaisille helpoksi. Metsään, järvelle tai merelle on helppo päästä ja jokamiehenoikeudet antavat meille valtuudet kulkea metsässä melko rajattomasti. Muistathan kuitenkin tarkistaa, mitä kaikkea voit muiden omistamilla mailla tehdä! Luonnossa liikuskelu vähentää stressihormoneja, rauhoittaa ajatuksia ja keventää mieltä, ja on kaiken lisäksi ilmaista! Voit aina myös pakata eväät retkellesi, sillä kuten jokainen meistä tietää, eväät maistuvat parhaalta ulkoilmassa.

Toisinaan on hyvä rauhoittaa iltahetki ihan vain rentoutumiselle. Kytke puhelimet ja padit äänettömälle tai pois päältä, sytytä hyväntuoksuinen kynttilä ja hengähdä hetkeksi. Voit kokeilla jotakin rentoutusharjoitusta tai kuunnella rauhoittavia soittolistoja. Kuppi höyryävää, tuoksuvaa teetä vaikuttaa moniin aisteihisi ja on helppo ja nopea valmistaa, kun sinulla on tehokas vedenkeitin. Herkutella voi sipsien sijasta esimerkiksi hedelmillä, pähkinöillä tai tummalla suklaalla. Takaan, että tämän hemmotteluhetken jälkeen koet olosi uudelleensyntyneeksi!

Yksi keino pestä pois työpäivän huolet ja tomut on ottaa pitkä, rentouttava suihku tai kylpy. Lämmin vesi, höyry ja hyvätuoksuinen saippua vapauttavat aistisi ja antavat sinulle tilaa ajatella. Voit kokeilla tehdä miellyttävän jalkakylvyn ja lisätä joukkoon kylpysuolaa, joka poistaa kovettumia ja rauhoittaa väsyneitä jalkoja. Kasvonaamio on myös hyvä tapa antaa kasvojen nauttia kosteutuksesta. Suihkun tai kylvyn jälkeen kannattaa kosteuttaa iho hyväntuoksusella ihovoiteella ja pukeutua pehmeään pyjamaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *