ASUNTOMESSUJEN HUUMAA

Asuntomessut järjestettiin tänä vuonna Lohjan upealla Hiidensalmen asuinalueella ja tapahtuma veti runsaasti uusista asumisen muodoista ja sisustusideoista kiinnostuneita ihmisiä. Alueella nähtiin paljon erilaisia kohteita, jotka esittelivät uusia asumisen tuulia kaikenlaisiin tarkoituksiin. Asuntomessut ovat olleet suosittu koko perheen reissukohde jo vuosia, sillä niissä riittää tutkittavaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Kotien lisäksi messuilla pääsee tutustumaan ulkorakennuksiin, saunoihin, mökkeihin ja muihin vapaa-ajan asuntoihin.

Valoisuus säilyy vuodesta toiseen yhtenä messurakentamisen kulmakivistä. Asuntojen ikkunapintojen suunnitteluun ja muotoiluun käytetään runsaasti aikaa ja niiden materiaaleihin panostamisessa ei pihistellä. Tänä vuonna messuilla nähtiin suuria ikkunoita, kevyitä ikkunanpieliä ja suuria, ikkunalaseista valmistettuja ovia. Valoisuus korostu etenkin Suomen oloissa, joissa jokaisesta valonsäteestä kannattaa ottaa kaikki irti.

Luonnonmukaiset materiaalit ovat yhä suosittuja ja aivan syystä. Luonnonmateriaalit ovat kestäviä ja laadukkaita, kun niiden hoitamiseen varaa sille vaaditun ajan ja näkee hieman vaivaa. Puupintoja tulee käsitellä säännöllisin väliajoin, jotta ne säilyttävät parhaat käyttöominaisuutensa. Luonnonmukaiset materiaalit vaativat omistajaltaan siis paljon, mutta hyvin hoidettuina ne palvelevat pitkään ja ovat ekologinen valinta.

Kompaktisti käytetyt neliöt nousivat messualueella esiin yhtenä uutena rakentamisen trendinä. Kaupungit kasvavat, joten asuntoja tulee voida rakentaa suurelle joukolle asukkaita nopeasti ja tehokkaasti. Muotoilu nousee kompaktien sinkkukotien rakentamisessa suureen arvoon: turhiin kikkailuihin ei ole varaa ja jokainen sentti tulee käyttää hyödyksi. Pienestä koostaan huolimatta nämä kompaktit messukohteet olivat kauniita ja kodikkaita eikä niiden asumismukavuudesta oltu tingitty.

Tämän vuoden messukodit toivat esiin sekä kuluvan kauden asumistrendejä että esittelivät uusia suuntauksia, jotka odottavat meitä lähitulevaisuudessa. Ensi vuoden messuja varten kannattaa jo varata hotellit helsinki, ettet jää ilman yöpaikkaa ensi vuoden messuilla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *