PERSOONALLINEN SISUSTUS KIERRÄTYSKEINOIN SÄÄSTÄÄ LUONTOA JA LOMPAKKOASI

Kierrätys on asia, jonka useimmat pyrkivät nykyään ottamaan huomioon lähes tilanteessa kuin tilanteessa. Ilmastomme muuttuu, ja yksi tapa taistella sitä vastaan on kerskakulutuksen välttäminen. Kaikkien tavaroiden ei aina tarvitse olla uusia vain periaatteen vuoksi, vaan hyvin huolehtimalla esimerkiksi laadukkaat huonekalut kestävät sukupolvelta toiselle. Tämä ei tietenkään silti tarkoita sitä, että sinun pitäisi luopua vaihtelusta sisustuksessasi ja käyttää nykyisiä huonekalujasi koko loppuelämäsi ajan. Nimittäin se, mikä on sinulle vanhaa, onkin toiselle uutta, ja toisin päin.

Kun viet vanhat huonekalusi kirpputorille tai kierrätyskeskukseen ja ostat niiden tilalle käytettyjä, saat kotiisi uuden tyylin ilman huonoa omaatuntoa. Tästä artikkelista saat joitakin neuvoja sisustuksesi uudistamiseen tavoilla, jotka ovat ystävällisiä sekä planeetallemme että kukkarollesi.

Mistä kannattaa hankkia uudet huonekalut?

Kun olet päättänyt hankkia käytettyjä huonekaluja, sinulla on edessäsi muutamia eri vaihtoehtoja. Voit kierrellä kirpputoreilla ja kierrätyskeskuksissa tutustumassa tarjontaan ja kokeilla miltä huonekalut tuntuvat. Jos löydät jotain mikä miellyttää sinua, voit todennäköisesti saada tarvittaessa myös edullisen kotiinkuljetuksen. Toinen vaihtoehto on virtuaalishoppailu esimerkiksi nettihuutokaupoissa tai paikallisissa Facebook-ryhmissä, joista voit löytää todella hienoja huonekaluja edullisesti tai jopa ilmaiseksi. Varaudu kuitenkin siihen, että sinun tarvitsee todennäköisesti järjestää kuljetus itse. Voit myös julkaista ostoilmoituksen ja odottaa, että mahdolliset myyjät ottavat sinuun yhteyttä.

Jos tiedät jonkun tuttavasi olevan muuttoaikeissa, voit kysyä, aikooko hän luopua joistakin huonekaluistaan muuton yhteydessä. Todennäköisesti tuttavasi antaa mielellään tarpeettomaksi käyneet huonekalunsa tai myy ne edullisesti sinulle.

Vanha pohja, uusi pinta

Sisustukseen saa uuden ilmeen myös ilman, että itse huonekaluja tarvitsee vaihtaa. Esimerkiksi kuluneesta ja haalistuneesta sohvan irtopäällisestä tulee kuin uusi, kun värjäät sen kätevästi pesukoneessa. Tietysti päällinen on saattanut kulua jostain kohdista kokonaan puhki, eikä reikä korjaannu värjäämällä, vaan se on paikattava. Tätä korjauskeinoa monet välttävät siksi, että pelkäävät lopputuloksen olevan ruma. Ehkä et löydä paikaksi juuri samanlaista materiaalia, tai et luota kykyysi ommella paikkaa riittävän huomaamattomasti. Ratkaisu on yksinkertainen: älä turhaan yritä piilottaa paikkaa, vaan tuo se esille! Käytä värikästä kangaspalaa, jossa on jokin kaunis kuvio. Näin paikasta tulee hauska yksityiskohta, joka tekee koko huonekalusta persoonallisemman.

Kaikkien huonekalujen kangaspäällisiä ei ole suunniteltu irrotettaviksi. Osaavalta niidenkin vaihtaminen tietysti onnistuu, mutta me muut tyydymme levittämään esimerkiksi sohvan päälle sopivan kokoisen päiväpeiton tai muun kauniin kankaan, jonka ei tarvitsekaan näyttää siltä, että se olisi huonekalussa kiinni. Reunat voit oman makusi mukaan joko jättää vapaasti riippumaan tai taitella istuintyynyjen alle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *