KORISTELE KOTI PÄÄSIÄISTÄ VARTEN

Ilmat lämpenevät nyt kiihtyvää tahtia maaliskuun edetessä ja luonnosta alkaa jo löytyä monia kevään merkkejä: pajunkissoja, puiden lehtien versoja ja solisevia kevätpuroja. Pian onkin aika taas juhlistaa ylösnousemuksen ja luonnon kukkaan puhkeamisen juhlaa, pääsiäistä. Monen, varsinkin innokkaiden sisustajien, ajatukset alkavatkin jo askarrella kodin sisustuksen päivittämisessä tätä kevään juhlaa varten. Pääsiäiseen liitetään perinteisesti keltaisen, vihreän ja oranssin sävyissä loistavat koristeet, mutta nykypäivänä valtaa on erityisesti sisustuksen maailmassa saanut myös hillitympi lähestymistapa kodin pääsiäiskoristeluun. Modernissa pääsiäissisustuksessa suositaan juhlalle ominaisia symboleita, kuten kaneja ja munia, mutta niiden muotokieli ja värimaailma ovat perinteisiä koristeita huomattavasti hillitympiä. Oli tyylisi sitten pääsiäissisustuksen suhteen perinteinen tai moderni, tästä artikkelista nappaat vinkit molempiin tyyleihin!

Perinteinen pääsiäinen on värikäs

Pääsiäiseen liitetään perinteisesti pastelliset keltaisen, vaaleanpunaisen, vihreän ja sinisen eri sävyt. Näillä sävyillä pääsiäissisustuksestasi tuleekin ihanan raikas ja keväinen, mikä onkin tervetullut vaikutelma pitkän ja pimeän talven jälkeen. Pääsiäiskoristelussa suositaan perinteisesti värikkäitä munia, kanifiguureja, kukkia ja luonnosta kerättyjä aineksia. Voit tehdä pienen kävelyretken omalla takapihallasi tai läheisessä metsässä ja tutkailla, mitä aineksia voisit hyödyntää kotisi sisustuksessa. Suomalaiseen pääsiäiseen kuuluvat kiinteästi pajunkissat, joten voit kerätä vaikka muhkean kimpun pajunoksia, joista taiteilet kätevästi asetelmia maljakoihin ja kransseja ovia ja seiniä koristamaan. Taipuisista pajunoksista on helppo muotoilla pyöreä kranssi, johon voit kuumaliimapistoolin avulla liimata esimerkiksi värikkäitä pääsiäismunia, kukkia ja koristenauhoja. Erilaiset pöytäkoristeet piristävät ihanasti esimerkiksi kotisi ruokapöytää. Loihdit kauniin pöytäkoristeen ihan itse pitkän suorakaiteen muotoisen kukkaruukun, aitojen tai muovisten kukkien, pääsiäismunien ja kanifiguurien avulla.

Trendikäs pääsiäissisustus suosii minimalismia

Vaikka perinteiset pääsiäiskoristeet ja värit olisivatkin lähellä sydäntä, voi joskus olla hauska kokeilla, miltä kodin pääsiäinen näyttäisi hieman erilaisella lähestymistavalla sisustettuna. Modernissa pääsiäissisustuksessa suositaan valkoista, beigeä, mustaa sekä pieninä ripauksina myös ruusukultaa ja pastellivärejä. Sisustuksessa hyödynnetään toki edelleen pääsiäismunia ja kaneja, mutta niiden värimaailma ja muotokieli on hyvin vähäeleinen. Mustat, valkoiset, ruusukultaiset ja geometrisin kuvioin koristellut pääsiäismunat näyttävät elegantilta minimalistiseen lasimaljaan aseteltuina. Munia voi myös ripustaa pajunoksista roikkumaan, jolloin tuloksena on hillitympi versio perinteisistä virpomisvihdoista. Myös erilaiset pääsiäiseen kuuluvat kanifiguurit näyttävät astetta modernimmilta, kun ne maalaa vaikkapa kokonaan hopeisiksi. Saat nykyaikaisen minimalistiseen pääsiäissisustukseesi eloa tekemällä asetelman tyhjistä kananmunankuorista, narsisseista ja kananmunankennosta. Pienet narsissit voi istuttaa kananmunankuorten sisään, minkä jälkeen ne asetellaan pidikkeenä toimivan kananmunankennon päälle. Asetelma näyttää minimalistiselta, mutta keväisen raikkaalta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *