SÄÄSTÄ SISUSTAMALLA JULISTEILLA

Uuteen kotiin muuttaminen on itsessään iso kuluerä, ja usein kodin vaihdon yhteydessä on tarpeen päivittää myös paitsi huonekaluja, myös asunnon muuta sisustusta. Vaikka uusi asunto olisi saman kokoinen kuin vanha, asettaa erilainen pohjapiirustus joka tapauksessa uudenlaisia vaatimuksia sisustukselle. Niinpä entinen sohva saattaakin olla väärän mallinen, tai ruokapöytä liian pitkä. Kaikkea ei aina ole taloudellisesti mahdollista laittaa kerralla kuntoon, vaan usein sisustus rakentuu vähitellen pienissä erissä. Toisaalta rauhallinen tahti sisustamisessa on muutenkin järkevää, koska usein vasta hetken aikaa asunnossa asuttuaan alkaa hahmottaa paremmin sitä, millä tavalla kalusteet ja sisustusesineet tilaan parhaiten asettuvat.

Tyhjät seinät kaipaavat piristystä

Kun mahdollinen pintaremontti on tehty, ja seinillä komeilevat itse valitut maalisävyt tai tapetit, saattaa niille vähitellen alkaa kaivata tauluja tai muuta taidetta silmää ilahduttamaan. Tässäkään asiassa ei kannata kiirehtiä, vaan kaikessa rauhassa antaa intuition kertoa, mitä haluaisi seinillään katsella, ja mistä kohdasta mikäkin elementti oman paikkansa saa. On myös hyvä tutkia asiantuntijoiden vinkkejä liittyen esimerkiksi taulujen sommitteluun ja ripustuskorkeuteen, jotta lopputulos olisi mahdollisimman toimiva ja esteettinen. Aidot maalaukset ja taideteokset ovat kalliita, ja koska usein vaihtelukin saattaa ajoittain virkistää, on hyvä ratkaisu valita seinien somistamiseen erilaisia julisteita. Valikoimaa on klassikkomaalausten kopioista mietelauseisiin ja kaikkea siltä väliltä, joten jokaisen on varmasti helppo löytää omaan tyyliin ja makuun sopivia vaihtoehtoja. Netin kautta mahdollisuudet avautuvat lähes rajattomiksi, ja varmasti monen nettipalvelun kautta löytyy paitsi tyylikkäitä ja halpoja julisteita, voi lisäksi myös suunnitella itse oman näköisiä ja taatusti sisustukseen istuvia julisteita.

Julisteet tulevat varmasti monin kerroin edullisemmiksi kuin aidot maalaukset, ja laadukkaasti kehystettyinä ne ovat silti ryhdikkäitä, tyylikkäitä ja arvokkaan oloisia. Toki julisteet voi kiinnittää seinään myös esimerkiksi teipillä, joita löytyy nykyään hyvinkin koristeellisia ja näyttäviä, ja tavallisesta poikkeava ripustus toimii itsessään hauskana yksityiskohtana. Julisteet ovat moderni, nuorekas ja helppo tapa sisustaa kotia persoonalliseksi ja viihtyisäksi. Niiden hankkiminen ja ripustaminen on vaivatonta ja nopeaa, ja koska ne ovat suhteellisen edullisia, jää rahaa käytettäväksi enemmän esimerkiksi huonekaluihin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *