Luo uusi kaluste entisöimällä

Anna kalusteille tai huonekaluille uusi elämä entisöimällä ne. Aina ei tarvitse lähteä ostamaan uutta huonekalua. Monesti esimerkiksi kirpputorit, kierrätyskeskukset ja muut paikat ovat loistavia paikkoja löytää huonekaluja, joista voi entisöimällä tehdä uskomattoman hienoja kalusteita. Huonekaluja voi löytää yritysten huutokaupoista, joskus hotellit Helsinki tai muussa kaupungissa uusivat kaikki kalusteet kerralla ja sieltä voi ostaa vanhat kalusteet halvalla. Käymme tässä artikkelissa läpi, mitä vanhalle huonekalulle voi tehdä, jotta siitä saa uuden veroisen.

Aloita entisöinti ensin arvioimalla huonekalun pinnat. Jos pinnat ovat kuluneet tai maali halkeillut kannattaa aloittaa poistamalla vanha pinnoite pois. Tämä voi olla melko aikaa vievä työ, jos sen tekee käsin, joten kannattaa harkita hioakoneen hankkimista sitä varten. Pinnoittamattomat huonekalut ja naarmuja sisältävät huonekalut tarvitsevat yleensä pinnan korjausta. Tätä varten voi hankkia huonekalun puun tai materiaalin väristä pakkelia. Pakkelin avulla voi peittää kalusteen pinnassa olevat virheet nopeasti ja helposti. Jossain tapauksissa on myös helpompaa purkaa kaluste osiin ja sen jälkeen käsitellä jokainen osa erikseen täysin puhtaaksi.

Puhdistamisen jälkeen on varmistettava, että kalusteen kaikki osat ovat tiukasti kiinni. Jos esimerkiksi tuolin jalat heiluu kannattaa selvittää, johtuuke heiluminen kiinnikkeistä, ruuveista tai puuosien väljistymisestä. Väljiin osiin voi lisätä puuliuskoja, joilla pienen heilumisen saa poistumaan. Myös muita täyteaineita voi käyttää, jotta osat saa sopimaan tiukasti yhteen. Kun kootaan osia yhteen kannattaa huomioida ruuvien ja muiden kiinnikkeiden kunto. Jos mahdollista niin kannataa hankkia vastaavat uudet kiinnikkeet, joilla voi varmistaa, että kaluste pysyy paremmin kasassa.

Kun kaluste on kasattu ja se on puhdistettu, voi alkaa miettimään, millaisen uuden pinnoitteen haluaa kalusteelle. Jos kaluste on jalopuuta kannattaa käyttää pinnoitteena lakkaa tai, jos haluaa korostaa puun omaa väriä voi lakan alla käyttää petsiä, jonka vulla voi sävyttää puuta edelleen. Toisaalta klassiset värit tekevät myös huonekaluista kauniita ja erilaisia värejä voi kysellä lähimmästä rautakaupasta. Yksi tapa on myös polttaa esimerkiksi puuosio. Polttamisen avulla voi tuoda puun kuviot esille mutta tämä tyyli ei välttämättä toimi kaikkien sisustuselementtien kanssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *