SUOMALAINEN TYYLI YHDISTÄÄ KAUNEUDEN JA KÄYTÄNNÖLLISYYDEN

Klassinen pohjoismainen ja etenkin suomalainen sisustustyyli tuo monille usein ensimmäisenä mieleen avaran tilan, minimalismin ja huonekalujen katsetta hellivät, hienostuneen vähäeleiset muodot. Suuret linjat, avarilla pinnoilla vapaasti leikkivä valo sekä vaaleat, harmoniset ja keskenään sopusoinnussa olevat värit ovat suomalaisen tyylin ytimessä, ja ne jättävät runsaasti tilaa huonekaluille, harkituille sisustuselementeille, energialle ja itse elämälle. Suomalainen kaipaa rauhallisuutta ja tietynlaista arvokkuutta myös sisustukseltaan, ja usein tavaran runsaus, värikkyys ja ahtaus koetaan helposti epämukavaksi. Tilan tuntua voi eri keinoin luoda pieniinkin huoneisiin, jolloin tietysti luontevinta on pitää tavaran määrä mahdollisimman pienenä, värit vaaleina ja yhteen kauniisti sointuvina, ja huonekalut kevyinä ja sirorakenteisina.

Luonto on tärkeä osa suomalaista sisustustyyliä

Suomessa on perinteisesti ammennettu erilaisia sisustuselementtejä ympäröivästä kauniista luonnosta. Esimerkiksi puun eri sävyt, kivi sekä pintamateriaalina että yksityiskohtina, ja erilaiset luonto- ja eläinaiheet taiteessa ja koriste-esineissä henkivät hyvin klassista ja tunnistettavaa suomalaisuutta. Puiden ja pensaiden oksat, kävyt ja herkät, luonnonkukista kootut kimput istuvat luontevasti ja kauniisti somistamaan yleisesti usein varsin neutraalia yleisilmettä. Suomalainen arvostaa myös ikkunoista avautuvia maisemia, ja vaikka suoraan kotipihalta avautuva järvimaisema onkin monille vain kaukainen haave, toivoo suuri osa suomalaisista näkevänsä kodin ikkunoista kaunista luontoa, metsää, peltoa ja niittyjä. Maisemaa ei turhaan haluta peittää paksuilla verhorakennelmilla, ja vuodenaikojen mukaan vaihtuva ja värittyvä näkymä on itsessään kuin taideteos.

Suomalainen tyyli yhdistää saumattomasti kauneuden ja käytännöllisyyden

Estetiikan ja visuaalisen sisällön lisäksi suomalainen sisustus on usein hyvin käytännöllistä. Yksinkertaiset, tasaiset ja paljaat pinnat on helppo pyyhkiä ja pitää puhtaana, vaaleat sävyt puolestaan ovat ajattomia ja avartavat tilaa, ja huonekalut ovat paitsi kauniita, myös varmasti ergonomisia, mukavia ja käyttötarkoituksessaan hyvin toimivia. Vaikka Suomessa arvostetaan suuresti kaunista muotoilua, ei käyttöesineiden ulkonäön kuitenkaan koskaan anneta jättää mukavuutta jalkoihinsa. Suurin osa ihmisen elämästä on kiireistä arkea, joka sujuu joustavammin ja miellyttävämmin kauniissa ja toimivassa kodissa, jossa kaikille asioille on paikkansa. Sen ovat huomanneet niin suomalaiset suunnittelijat, sisustajat kuin tavalliset ihmisetkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *