TAITEELLINEN SISUSTUS LAITTAA MIETTIMÄÄN

Henkisen hyvinvoinnin huomioinnin kultakaudella on alettu panostamaan yhä enenevissä määrin sisustukseen ja sen luomaan rauhalliseen, mieltä rauhoittavaan tilaan. Erilaisia rauhallisia värimaailmoja ja erimerkiksi luontoteemoja käyttämällä voidaan saada aikaiseksi jopa henkisen hyvinvoinnin kasvua tai työtehon lisääntymistä.

Työpaikoilla onkin herätty siihen, kuinka työtehoa ja työpaikan viihtyisyyttä on voitu kohentaa pienillä muutoksilla, välillä jopa hyvinkin edullisesti. Työhyvinvoinnin parantuminen tottakai tarkoittaa yleisen hyvinvoinnin kohenemista ja luultavasti heijastuu vahvasti vapaa-aikaan, mahdollistaen vähemmän stressisen olon kaikkina aikoina. Tällä onkin jopa yhteiskunnallisesti suuri vaikutus, koska hyödyt kertautuvat ja tämä säästää paljon sekä työnantajan, että yhteiskunnan varoja.

Viihtyisän ja rauhoittavan ympäristön luominen ja ylläpito ei rajoitu pelkästään työpaikoille, vaan myös julkiset tilat, ravintolat ja majoituspaikat ovat ottaneet asian omakseen.

Moni hotelli Helsingissä onkin alkanut panostaa yksilölliseen ja houkuttelevaan sisustuksen asiakkaiden mielenkiinnon ylläpitämiseksi ja houkuttelemiseksi. Tämä onkin luonut varsin omalaatuisia miljöitä ja palveluntarjoajia, jotka pyrkivät erottautumaan toisistaan vahvasti, ihan omanlaisellaan identiteetillä, mutta samaan aikaan mahdollistaen asiakkaille rennon, rauhallisen ja stressittömän yöpymisen. Muutos aiempien vuosien värikkäisiin, kolkkoihin ja futuristisiin vaihtoehtoihin on huima, eikä luultavasti asiakkaatkaan pistä tätä pahakseen.

Kodin sisustuksen merkitys henkiseen hyvinvointiin

Herkän ihmisen kannattaa suosia neutraaleja ja rauhoittavia värejä oman kodin sisustamisessa. Väreillä ja värimaailmoilla on mahdollista saada henkistä hyvinvointia parantava ympäristö aikaiseksi myös edullisesti, koska välttämättä mitään isoja muutoksia ei tarvitse tehdä, vaan pienien yksityiskohtien muuttaminen saattaa riittää.

Värien lisäksi tutut ja turvalliset esineet kannattaa laittaa esille ja järjestellä luomaan turvallista reviiriä omalle alueelleen. Kaupoilla käydessä kannattaa pyytää henkilökunnalta apua erilaisten värien yhteensopivuuden varmistamiseksi, koska usein heillä on siihen vankka kokemus työnsä puolesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *