DESIGN JA TAIDE TUOVAT ARVOA SISUSTUKSEEN

Useimmat meistä aloittavat kodin sisustamisen hankkimalla tavanomaisia käytännöllisiä huonekaluja, mutta kuten monessa muussakin asiassa, nälkä kasvaa syödessä. Toisin kuin bulkkihuonekalut ja sisustustaulut, korkealaatuinen design ja taide säilyttävät arvonsa. Niiden hankkimista voikin ajatella sijoituksena. Harkitseva taiteen ja designin harrastaja miettii tarkasti myös sen, miten hankinnat kannattaa rahoittaa. Tiliään ei ole järkevää tyhjentää ja aiheuttaa itselleen rahahuolia taideteoksen vuoksi. Mutta järkevää ei ole myöskään päästää käsistään tilaisuutta saada käsiinsä juuri sellainen esine tai teos, jota on pitkään etsinyt, vain sen takia että tilillä ei juuri sillä hetkellä ole riittävästi rahaa. Selvitä siis erilaiset rahoitustavat jo hyvissä ajoin. Lainoja voi vertailla esimerkiksi lainaa-helposti.fi palvelussa, jonka avulla löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon.

Kun olet ahkeroinut jonkin aikaa kotisi sisustuksen parissa, silmäsi alkaa kehittyä ja makusi muuttuu vaativammaksi. Ehkä ensimmäinen harkitumpi huonekaluhankintasi on ihana design-jakkara ja seuraava jo kokonainen ryhmä klassikkotuoleja ruokapöytää varten. Vähitellen alatkin nopeasti olla taitava kaikenlaisten design-huonekalujen tuntija. Seuraava askel monelle kodin sisustajalle on valaistus. Design-valaisimet ovat luonnollinen jatke design-huonekaluilla sisustettuun kotiin. Ja lamppujen myötä kiinnostus kohdistuu myös valoon ja siihen, miten huoneen voi valaista parhaalla mahdollisella tavalla. Siitä sisustajan katse kääntyykin seiniin. Ehkä olet jo kyllästyneet sarjatuotettuihin julisteisiin, jotka ovat muuttaneet mukanasi asunnosta toiseen. Kenties jotkut niistä olisi aika vaihtaa johonkin ainutlaatuisempaan ja kestävämpään? Tämä on se vaihe, kun haluat alkaa ostaa taidetta.

Rahoita hankinnat järkevästi

Taiteen ostamisen ei tietenkään tarvitse olla hirvittävän kallista. Voit tehdä taiteen keräilystä vähän edullisempaa, jos aloitat ostamalla joitakin pienempiä teoksia vähemmän tunnetuilta taiteilijoilta, joista kuitenkin itse pidät. Voit tietysti myös ottaa matalakorkoisen lainan, jonka takaisinmaksuehdot ovat kohtuulliset. Tällöin pääset käsiksi myös arvokkaampaan taiteeseen, joka luultavasti myös kasvattaa arvoaan hitaasti mutta varmasti pitkällä aikavälillä.

Omaan tyyliin sopivia upeita töitä voi löytää esimerkiksi nuorten taiteilijoiden näyttelyistä. Joku heistä voi tulevaisuudessa tulla hyvinkin menestyneeksi taiteilijaksi, ja yhtäkkiä sinulla onkin käsissäsi harvinaisen kuuluisan kuvataiteilijan varhaiskauden teos. Taiteen arvon kehitystä voi toki olla vaikea ennustaa. Älä siis hanki sijoitusmielessä sellaista taidetta, josta et itse pidä. Panosta sen sijaan hankintoihin, jotka ilahduttavat omaa silmääsi ja joita katselet mielelläsi vuodesta toiseen.

Olipa tapasi hankkia taidetta millainen tahansa, taiteeseen tutustuminen aktiivisesti antaa harrastukselle paljon lisäarvoa. Käy gallerioissa, taidenäyttelyissä ja museoissa. Puhu gallerioiden omistajille. He yleensä tietävät paljon taiteesta ja voivat auttaa vinkkaamalla sinulle uusia nimiä. Erityisesti jos sinulla jo on jokunen suosikkitaiteilija, he voivat kertoa sinulle muista taiteilijoista, joilla on samanlainen tyyli. Samalla silmäsi kehittyy ja osaat tehdä yhä onnistuneempia taidehankintoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *