SISUSTA PUULLA

Erilaiset luonnonmateriaalit ovat aina olleet osa hyvällä maulla toteutettua sisustusta, mutta viime aikoina luonnollisten materiaalien suosio sisustuksessa on räjähtänyt. Nyt kaikki haluavat pellavalakanoita, luonnonkuituisia mattoja ja puusta valmistettuja huonekaluja. Tässä postauksessa käsittelemmekin erityisesti eri tapoja joilla voit tuoda puun osaksi kotisi sisustusta. Puu on siitä hieno materiaali, että voit halutessasi hankkia itse omasta lähimetsästäsi (tai jopa takapihaltasi) tarvittavat materiaalit erilaisten sisustuselementtien valmistamiseksi.

Puu on kestävä ja suhteellisen ekologinen valinta sisustuksessa. Jos haluat panostaa ekologisuuteen enemmän, voit esimerkiksi etsiä kirpputoreilta käytettyjä huonekaluja ja antaa niille uuden elämän kotonasi. Kirpputoreilta löytyneissä huonekaluissa on se hyvä puoli, että voit tuunata ne omaan makuusi ja kotisi ilmeeseen sopiviksi. Vaikka puinen huonekalu olisi esimerkiksi maalattu, saat sen luonnollisen pinnan esiin hiomalla maalikerroksen pois ja korvaamalla sen puun omaa luonnollista kauneutta korostavaan lakkaukseen. Itse tuunatut huonekalut ovat myös ainutlaatuisia ja niihin liittyvä tarina on hauska jakaa vieraiden kanssa.

Toinen ekologinen lähestymistapa puulla sisustamiseen on materiaalien etsiminen luonnosta. Suomessa on helppoa lähteä kävelylle lähimpään metsään ja etsiskellä viehättävän muotoisia karahkoja, joista voisi askarrella jonkin sisustuselementin. Honkaantuneesta puusta saa esimerkiksi kauniin ovenkahvan saunaan tai erittäin käppyräisestä yksilöstä jopa omatekoisen valaisimen. Kaikki riippuu löytämäsi puun muodosta, joten on parasta ensin hankkia materiaali ja sitten päättää sen käyttötarkoituksesta. Puuta voi löytää myös esimerkiksi merenrannalta, ja ajopuusta saa valmistettua vaikkapa kauniin riippuvan asetelman, joka sopii hyvin esimerkiksi kuistin koristeeksi.

Puuta voi toki käyttää sisustuksessa, vaikka et olisi itse tuunannut esimerkiksi puista keittiöntasoasi. Kyseinen materiaali on nyt niin suuressa suosiossa, että voit liittää sen osaksi sisustustasi oikeastaan millä tahansa tavalla. Kaikkein trenditietoisimmat valitsevat kuitenkin puisia sisustuselementtejä, joissa materiaalin annetaan puhua puolestaan. Huonekalun reunoissa voi esimerkiksi vielä näkyä puun luonnollinen muoto ja pintarakenne. Yksinkertaisimmillaan puulla sisustaminen voi tarkoittaa vaikkapa puusta leikattujen ohuiden kiekkojen käyttämistä lasinalusina tai metsästä löytyneen karahkan asettamista koristeeksi keskelle ruokapöytää muutamilla sähkötuikuilla koristettuna.

Toivottavasti sait tästä postauksesta runsaasti ideoita ja inspiraatiota puulla sisustamiseen. Kuten niin monissa viime aikojen sisustustrendeissä, tässäkin on se hyvä puoli, että mitä sitten teetkin, lopputulos on varmasti tyylikäs. Sisustatko mieluummin itse löytämilläsi luonnonmateriaaleilla vai oletko enemmänkin kirpputorilöytöjen tuunaaja? Tai ehkä uutena ostaminen on sinun juttusi? Mikä sitten onkin valitsemasi tapa tuoda tämä kaunis ja kestävä materiaali osaksi kotisi ilmettä, toivomme sinulle oikein mukavia ja ilontäyteisiä sisustushetkiä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *