KOTI JA EMÄNTÄ JUHLAKUNTOON

Juhlien järjestämisessä on se hyvä puoli, että saat mahdollisuuden panostaa esteettisyyteen monella eri osa-alueella. Voit laitattaa niin kotisi, tarjoilusi kuin myös itsesi juhlakuntoon. Kaikki nämä kolme osa-aluetta ovat juhlien tunnelman ja niiden yleisen onnistumisen kannalta yllättävän tärkeitä – vaivannäkösi huomataan varmasti ja tämä saa vieraasikin juhlatuulelle. Kun vieraat nimittäin huomaavat, miten paljon olet panostanut juhliin, he tuntevat olonsa arvostetuiksi ja tärkeiksi, mikä luo juhliisi lämmintä ja hyväntahtoista tunnelmaa. Tässä artikkelissa annamme sinulle vinkkejä siitä, kuinka panostaa niin kotisi, ruokatarjoilusi kuin itsesi ulkonäköön ennen vieraiden saapumista.

Ensimmäinen askel kodin valmistelussa juhlakuntoon on tietenkin sen siivoaminen. Sinun ei tarvitse käyttää siivoamiseen tunteja, jos muistat keskittyä suuriin linjoihin ja vieraidesi kannalta tärkeimpiin osa-alueisiin: eteiseen, vessoihin, olohuoneeseen ja keittiöön. Ensivaikutelma alkaa eteisestä, joten varmista tämän tilan olevan moitteettomassa järjestyksessä. Pidä myös huoli siitä, että vieraidesi takeille, laukuille ja kengille on tarpeeksi tilaa. Seuraavaksi varmista, että kotisi vessat tuoksuvat raikkaalta ja ne ovat muutenkin putipuhtaassa kunnossa – mikään ei ole likaista vessaa pahempaa. Ja lopuksi, siivoa olohuone pintapuolisesti, järjestä tyynyt ja lisää joitakin tunnelmaa luovia yksityiskohtia. Tällaisia tunnelmallisia yksityiskohtia ovat esimerkiksi kynttilät, jotka tuovat heti juhlan tuntua tilaan kuin tilaan.

Mitä tulee ruokaan, sen on hyvä olla juhlissa niin hyvää kuin esteettisesti tarjoiltua. Vaikka tarjoilemasi ruoka olisi herkullista, se menettää osan viehätyksestään, jos tarjoilet sen esimerkiksi pahvilautasilta. Jos panostat kerralla kunnolliseen tarjoiluastiastoon, voit hyödyntää sitä vuosien ajan vaikka minkälaisten juhlien järjestämisessä. Tarjoiluastioiden ei kuitenkaan tarvitse välttämättä olla kalliita, sillä monet muoviastiatkin voivat näyttää tarkoin valittuina yllättävän tyylikkäiltä. Tarjoilujen asettelulla pöydälle on myös merkitystä, sillä kaunis pöytäasetelma on ehdoton todiste emännän vaivannäöstä ja hyvästä mausta. Erilaisiin pöytäasetelmiin löytyy malleja esimerkiksi Pinterestistä, joten sinun ei sentään kaikkea tarvitse keksiä omasta päästäsi!

Kun kodin ja ruokatarjonnan ilme ovat kunnossa, on aika keskittyä itse emäntään – myös sinun on altava parhaimmillasi! Emännän panostus ulkonäköönsä on jälleen yksi ele, joka saa vieraat tuntemaan olonsa tervetulleiksi ja arvostetuiksi. Tämä saa myös sinut itsesi juhlatunnelmaan, mikä saa vieraiden kanssa jutustelun ja tunnelman luomisen sujumaan kuin itsestään. Tee meikistä ja hiuksista mieluisesi iltaa varten, mutta muista tämän olevan tilaisuutesi panostaa hiukan normaalia enemmän. Kokeile vaikka tekoripsiä ja hiustenpidennyksiä tuodaksesi lisää juhlallisuutta tyyliisi. Tulet olemaan kaunis hiustenpidennykset kutreissasi ja lempimekko päälläsi. Hauskoja juhlia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *