Kodinkoneet voivat olla myös koristeita

Olemme tulleet pitkälle siitä ajasta kun kaikki kodinkoneet olivat puhtaan valkoisia ja samanmallisia. Tai ehkä olemme palanneet entiseen aikaan. Kodinkoneiden yleistyessä niiden suunnitteluun ja ulkonäköön panostettiin todella paljon. Myöhemmin massateollisuuden aikana hinta nousi suuremmaksi tekijäksi kodinkoneiden markkinoilla ja silloin koneet tulivat hyvin yksinkertaisen näköisiksi. Nykyään paluu entisaikojen design kodinkoneisiin tekee vahvaa paluuta ja monia kodinkoneita on saatavilla, mitä erikoisemmissa kuoseissa ja väreissä. Veikon kone on erityisen hyvä paikka hankkia nykyaikaisia kodinkoneita.

Erityisesti 50- ja 60-luvun muotoilua näkee nykypäivänä jääkaapeissa. Monien valmistajien jääkaapeissa on ominaisuuksina viinikaappi ja erilaiset jääpalakoneet. Monia kodinkoneita saa myös valmiiksi tilattuna juuri omaan sisutukseen sopivina ja niihin voidaan asentaa erilliset paneelit. Näiden paneelien avulla kodinkoneita voidaan integroida oman keittiön kaappeihin ja piilottaa näkyvistä.

Toisaalta taas hienosti suunnitellut kodinkoneet ovat todellisia koristeita ja niitä haluaa esitellä. Monissa malleissa on valmiit sarjat, jotka sisältävät lähes kaikki tarvittavat kodinkoneet ja koristeellisen ja sisustukseen sopivan setin voi hankkia kerralla. Retro on myös in ja tuo tyylikkyyttä myös moderniin keittiöön.

Monilla on sisutuksessa vanhoja kodinkoneita, jotka eivät toimi mutta niitä on otettu muuhun käyttöön. Retro Jääkaapista saa hienon kaapin astioille tai ruoka-aineille. Monia muitakin keittiön koneita voi asetella koristeeksi vaikka ne eivät toimisikaan. Vanhat vedenkeittimet, joissa on särmää toimivat hyvinä astioina kukille, keittiövälineille tai muuten vaan sisustuselementteinä.

Hienoja ideoita koristeelisista kodinkoneista löytyy netistä ja toimimattomia laitteita voi käydä ostamassa kirpputoreilta tai kierrätyskeskuksesta. Myös monet keräilijät pitävät kokoelmissa kodinkoneita ja niitä voi löytyä verkon markkinapaikoista. Monesti pienellä työllä vanhasta koneesta saa hienon koriste-esineen, mihin tahansa huoneeseen ja ne ovat toimivia sisustuselementtejä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *