Paremmat yöunet viihtyisässä makuuhuoneessa

Ihminen viettää suuren osan elämästään unessa ja hyvälaatuisen unen tärkeys myös terveytemme kannalta on jo kaikilla tiedossa. Oman kodin makuuhuoneeseen onkin hyvä luoda sellainen ympäristö, joka takaa hyvät yöunet ja auttaa rentoutumaan ja rauhoittumaan päivän päätteeksi. Listasimme muutaman vinkin hyvien ja palauttavien yöunien takaamiseen, toivottavasti niistä on apua!

Hyvä huoneilma auttaa unen laadussa

Jokainen on varmasti kokenut joskus sen, miltä liian kuivassa huoneilmassa nukkumisen jälkeen herääminen tuntuu. Pää tuntuu raskaalta, nenä on tukossa ja suuta kuivaa, on sitä ehkä tullut kuorsattuakin hieman juuri tukkoisen nenän vuoksi. Ilmankostutin ei olekaan täysin turha hankinta, vaan auttaa tunkkaisen kuivuuden hälventämisessä ja parantaa unen laatua tämän vuoksi.

Huoneessa kannattaa myös mahdollisuuksien mukaan tuulettaa hyvissä ajoin ennen nukkumaan menoa. Ihminen nukkuu parhaiten hieman viileässä huoneessa, eikä yön aikana pääse niin helposti tulemaan hiki, joka nestettä kehosta poistaessaan myös aiheuttaa kuivunutta oloa herätessä. Ulkoilman viilentämät sängynvarusteet kutsuvat kaivautumaan petiin erityisesti kuuman kesäpäivän jälkeen.

Sisustuksella on väliä

Makuuhuone on hyvä pitää suhteellisen siistinä ja pelkistettynä, jolloin huoneeseen astuessa tulee todennäköisemmin rauhallisen seesteinen olo. Väreissä on hyvä suosia vaaleita, lempeitä sävyjä ja esimerkiksi sinistä, joka on tunnetusti rauhoittava väri. Sitä voi käyttää sekä seinissä että tekstiileissä oman makunsa mukaan. Yöpöydällä on hyvä pitää pöytälamppua jos haluaa vielä esimerkiksi lukea ennen nukkumaanmenoa, sillä vuoteesta nouseminen valojen sammuttamiseksi pilaa rentouttavan ja luontevan nukahtamisen hetken. Vuoteesta on mukavaa nousta hyvin levänneenä pehmeälle matolle, joka kannattaa myös valikoida tarkoin. Kukapa kaipaisi palelevia varpaita heti ensimmäisenä herättyään!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *