YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN VÄHENTÄMINEN KEITTIÖSSÄ

Ruoanlaittaminen on energiaa vievää ja tuottaa paljon jätettä. Kuitenkin voit yrittää vähentää ympäristövaikutusta pienillä toimilla, jotka kertautuvat ajan saatossa myös rahan säästöksi. Ympäristövaikutusten pienentäminen on koko maailman kannalta hyvä asia ja kaiken lisäksi voit pitkässä juoksussa säästää paljon rahaa.

Omalla toiminnallaan voi olla vaikuttamassa ympäristön tilaan niin lähellä, kuin kaukana. Ei kannata ollenkaan väheksyä pientenkin tekojen merkitystä. Ruoan tuottaminen ja valmistaminen on kuitenkin yksi suurimmista ympäristöpäästöjen lähteistä. Ei siis suinkaan ole turhaa tehdä yksinkertaisia asioita, joilla saamme ympäristön pidettyä paremmassa kunnossa.

Laadukkaat keittiövälineet ovat ekoteko

Hankkimalla hyvät veitset ja sakset, kuten sellaiset, joita Fiskars tai Hackmann tarjoavat. Kun hankit kerralla hyvälaatuiset, kestävät ja helposti puhdistettavat välineet, jotka pysyvät terävinä pitkään, voit käyttää niitä vuosien ajan ja näin ollen et tarvitse uusia pitkään aikaan. Metallin käsittely ja tuotteiden kuljetus ja pakkaaminen vie paljon energiaa ja tuottaa paljon päästöjä, joten se on selvä ekoteko. Säästät myös pitkässä juoksussa rahaa.

Vedenkeitin ja kahvinkeitin kuluttavat paljon energiaa ja kannattaakin hankkia laadukas ja juuri oman talouden kokoon mitoitettu keitin säästää luontoa todella paljon. Jos esimerkiksi keität kupin teetä, noin 3-4dl kuumaa vettä on riittävästi, eikä ole mitenkään järkevää keittää kokonaista litraa kuumaa vettä turhaan. Tämä säästää energiaa huimasti ja pitkässä juoksussa paljon rahaa.

Hankkimalla hyvät säilytysratkaisut, kuten omat purkit mausteille, joita käytät harvemmin, sekä sopivan kokoiset, valmiille ruoalle tarkoitetut säilytysrasiat, joita voi myös käyttää mikroaaltouunissa. Näiden kannattaa olla läpinäkyviä, jotta näet helposti, avaamatta rasiaa, mitä sisällä on. Kun ruoka säilyy pidemmän aikaa, joudut heittämään vähemmän hukkaan ja säästät rahaa, sekä luontoa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *