LUO UNELMAKEITTIÖSI LAITTEILLA, JOITA RAKASTAT KÄYTTÄÄ

Viikkojen, kuukausien tai kenties jopa vuosien suunnittelun ja vaivannäön jälkeen olet vihdoinkin luonut unelmakeittiösi, joka on täydellisen muotoinen ja jossa on oikeat kaapinovet, oikeat työpöydät, oikea liesi, oikea lattia ja kaikki muukin juuri toiveidesi mukaisesti.

Olet loppusuoralla, mutta vielä et itse asiassa ole täysin valmis. Kun viimeinenkin maali on kuivunut ja kaikki sisustus on paikallaan, puuttuu yhä yksi asia: täydellinen keittiövarustus.

Harvat asiat ovat ikävämpiä kuin se, että unelmakeittiön luomisen jälkeen täytyy tyytyä työskentelemään välineillä, joista ei pidä. Siksi nyt onkin aika miettiä, mitä välineitä todella haluat, ja sijoittaa niihin asioihin, joista olet aina haaveillut.

Aloita siitä, mitä käytät eniten

Hyvä alku on se, että kysyt itseltäsi, mitä käytät eniten keittiössä. Luultavasti listalla on veitsiä ja leikkuulautoja sekä tietenkin erilaisia patoja, kattiloita ja paistinpannuja.

Jos olet kiinnostunut ruoanlaitosta, sinulla varmaankin on jo veitsiä, joista pidät ja jotka toimivat hyvin, mutta onko sinulla oikeanlainen leikkuulauta? Sinun kannattaa hankkia reilun kokoinen ja ylellinen puinen leikkuulauta, ja täydentää sitä hankkimalla lisäksi pienempiä leikkuulautoja erityisiin tarkoituksiin.

Myös patojen, kattiloiden ja paistinpannujen valintaan kannattaa panostaa. Jos valitset viisaasti, voit käyttää niitä koko elämäsi ajan, joten mieti tarkkaan, mitä haluat. Sijoita laadukkaisiin patoihin ja kattiloihin ja hemmottele itseäsi hankkimalla iso valurautapannu, jollaisesta olet aina haaveillut.

Lautaset, veitset, haarukat ja lasit

Et ehkä ajattele niitä ruoanlaittovälineinä, mutta aterimet ja astiat kuuluvat keittiöön ja muodostavat suuren osan kaappien sisällöstä. Tässä on tärkeää löytää oma tyylinsä ja yrittää sovittaa se keittiöön, samalla kun ostosten tulee olla käytännöllisiä ja sopia ruokailutottumuksiisi.

Samalla kun valitset lautaset ja lasit, voit myös hankkia tarjoiluastiat, reilun salaattikulhon ja pieniä tarjoilukulhoja, jotka on usein mahdollista löytää yhteensopivina sarjoina. Jos pidät keitosta, keittokulho on melkeinpä välttämätön.

Ruokailuvälineet ovat oma lukunsa, ja tässä kannattaa valita sarja, johon kuuluu myös juustohöylä, rapuaterimet, salaattiottimet ja muut tarvikkeet, joita käytät ainakin joskus.
Valintamahdollisuutesi riippuvat tietenkin myös ruokailutottumuksistasi, joten mieti ensin, mitä välineitä tarvitset ja mitä niistä sinulla jo on. Etsi sitten sellainen sarja, jonka ulkonäöstä pidät mutta joka myös sisältää kaikki tarvitsemasi välineet.

Kaikki muu

Keittiö voi sisältää niin paljon, ja tässä on mahdotonta luetella kaikkea, mitä voit mahdollisesti tarvita. On kuitenkin tärkeää, ettet ryntää ostamaan kaikkea pohtimatta, mitä haluat ja mikä sopii keittiöösi.

Muista myös tarkastaa tilanne säännöllisin väliajoin ja miettiä, mitkä välineet eivät sovi kokonaisuuteen, jotta voit vaihtaa ne. Ajan myötä tunnet viihtyväsi keittiössäsi yhä paremmin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *