NYT SISUSTETAAN KASVEILLA

Jos seuraat innokkaasti sosiaalisen median eri kanavoita, sinulle ei juurikaan tule suurena uutisena tässä postauksessa käsittelemämme sisustustrendi, joka tuo puutarhan tunnelman ulkoa sisätiloihin. Nyt nimittäin kaikki sisustavat kasveilla ja monesta kodista löytyykin jo lajitelma vaikka minkälaisia isoja ja pieniä kasvikunnan edustajia. On totta, että Pinterest ja Instagram ovat omiaan nostattamaan kuumeen lähteä kipin kapin lähimpään kukkakauppaan katsastamaan paikallinen valikoima. Jokainen meistä haluaa osansa tästä virkistävästä trendistä, mutta mitä kasveja pitäisi valita ja miten niistä luodaan boheemeja, mutta samalla harkittuja, asetelmia?

Vaikka sisätilojen raikastaminen viherkasveilla onkin yleisesti trendikästä, ei ole yhdentekevää, mitä kasveja valitset jos mielit saavuttaa kaikista ajankohtaisimman ja halutuimman vaikutelman. Sosiaalisen median inspiraatiokuvista käy myös nopeasti selväksi, etteivät kaikki viherkasvit ole suinkaan samalla linjalla, mitä tulee niiden salonkikelpoisuuteen. Kasvivillitys ei kuitenkaan suinkaan rajoitu vain eläviin yksilöihin vaan viherkasveja voi nyt halutessaan ostaa myös muovisina versioina tai ikuistettuna esimerkiksi tauluihin tai tyynynpäällisiin. Elävien ja muovisten kasvien yhdisteleminenkään ei missään nimessä ole pois suljettu vaihtoehto!

Jos kuitenkin etsit aitoa kasvia kotiisi, tämän hetken halutuimpien kasvien listalla komeilevat muun muassa himoitut peikonlehti (tunnetaan myös nimellä monstera) ja menninkäisenlehti. Moni tunnistaa varmasti jo yhdellä silmäyksellä somehitiksi nopeasti nousseen peikonlehden, joka löytyy jo lähes jokaisesta trenditietoisesta kodista. Tämän himoitun kasvin suurikokoiset lehdet liuskoittuvat tunnusomaisesti, mutta tämä tapahtuu sen vanhetessa ja nuoren peikonlehden lehdistä löytyy paljon vähemmän liuskoittumista. Toinen tämän hetken kuumista sisustuskasveista, menninkäisenlehti, on itse asiassa peikonlehden sukulainen. Tällekin lajille on ominaista sen lehtien reikiintyminen kasvin ikääntyessä, mutta se jää kasvultaan huomattavasti peikonlehteä pienemmäksi. Kumman sitten valitsetkin, molemmat näistä lajeista takaavat olohuoneesi tyylikkyyden.

Viherkasvien käytön suuren suosion sisustuksessa selittää varmasti osaltaan se, että ne sopivat yhdistettäviksi melkeinpä mihin tahansa sisustustyyliin. Ne sopivat yhtä hyvin maalaisromanttiseen kuin skandinaavisen pelkistettyynkin kotiin. Toisin sanoen tämän trendin suhteen on erittäin vaikea sortua tyylivirheisiin. Trendikkäimmät kuitenkin valitsevat eri kokoisia viherkasveja ja luovat niistä erilaisia asetelmia. Valitse esimerkiksi katseenvangiksijaksi näyttävä peikonlehti, istuta se haluamasi väriseen keraamiseen ruukkuun, ja ympäröi se eri tasoihin asetetuilla pienemmillä kasvilajeilla. Tässä voit käyttää apuna esimerkiksi nyt niin trendikkäitä rottinkisia tasoja tai makramee-amppeleita.

Toivottavasti löysit tästä postauksesta ideoita oman sisustuksesi raikastamiseen viherkasveilla. Parasta on, että ne eivät tuo tilaan vain tyylikkyyttä ja tunnelmaa vaan niillä on myös rauhoittavia ja ilmaa puhdistavia ominaisuuksia. Mikä sen parempaa kuin sisustuksen esteettisten ilojen ja hyvinvoinnin yhdistäminen? Muistathan myös, että jos et satu olemaan synnynnäinen viherpeukalo, voit aina tuoda olohuoneeseesi puutarhatunnelmaa vaikka kukikkailla verhoilla ja tekokasveilla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *