Walk-in-closet omaan kotiin

Walk-in-closet, eli vaatehuone on monen pukeutumista ja vaatteita harrastavan toivelistalla. Televisiosarjoissa ja elokuvissa voi bongata usein hyvin valaistuja ja organisoituja vaatehuoneita, joissa kaikki vaatteet ja asusteet ovat kauniisti esillä. Tässä blogipostauksessa jaamme parhaat vinkit siihen, miten voit luoda täydellisen walk-in-closetin kotiisi!

Miten oman vaatehuoneen suunnittelu sitten kannattaa aloittaa? Kaikki alkaa tietenkin hyvästä suunnittelusta. Listaa aluksi kaikki vaatteet, asusteet, kengät ja muut tarvikkeet, joiden pitäisi mahtua huoneeseen. Mieti myös, mitä et halua enää säilyttää, olisiko aika vihdoin luopua kymmenen vuotta sitten ostetuista kesäsandaaleista, jotka hiertävät ikävästi? Kun tiedät, mitä kaikkea huoneeseen haluat, on aika mitata huone tarkkaan: miten paljon tilaa on käytettävissä leveys- tai syvyyssuunnassa? Miten mahdolliset laatikot ja kaapinovet mahtuvat avautumaan tilassa?

Kun käytännön asiat on hoidettu alta pois, on aika ryhtyä haaveilemaan ja visioimaan kaapin ilmettä ja sisustusta. Haluatko kaappiin meikkipöydän ja valaistut peilit? Toivotko seinälle naulakkoja, joihin voit ripustaa laukkuja, hattuja tai vaikkapa huiveja? Minne saat kätkettyä ne vaatteet, joita et halua ripustaa esille, esimerkiksi työvaatteet tai lenkkivaatteet? Mitkä kaikki kengät haluat paraatipaikalle, ja olisi kenkätelineeseen syytä asentaa valaistus, joka korostaa kenkiä entisestään?

Kun tämä kaikki on selvillä, on aika ryhtyä sanoista tekoihin. Marssi lähimpään huonekalukokonaisuuksia suunnittelevaan myymälään suunnitelmiesi ja mittojesi kanssa ja anna ammattilaisten hoitaa homma nappiin. Kun teetät kaapiston ammattilaisten kanssa, saadaan jokainen kulma käytettyä hyödyksi ja hukkatila minimiin. Ellei sinulla ole mahdollisuutta käyttää ammattilaispalveluja, voit ryhtyä itse etsimään sopivia kokonaisuuksia erillisinä osina. Myös kirpputoreilta voi löytää kaappikokonaisuuksia, jotka saattavat sopia juuri oman vaatehuoneesi mittoihin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *