Tyylikkäät sisustuskuvat

Sisustuskuvien ottaminen on taito, joka vaatii harjoittelua. Onnistunut kuva on näyttävä ja vaatii taitoa ja kokemusta onnistuakseen. Valmiin ja onnistuneen kuvan ottaminen on kuitenkin hieno saavutus ja lopputuloksesta nauttii varmasti. Käymme läpi, miten voit alkaa ottamaan parempia sisustuskuvia itse.

Kuvaamisen aloittamisessa kannattaa ensin huomioida varustus. Kännykkäkameratkin ovat kehittyneet nykypäivänä hyviksi mutta kunnon kameran ostaminen on järkevä investointi, jos aikoo harrastaa valokuvausta. Voit löytää tuotteita erilaisista erikoisliikkeistä. Esimerkiksi rajala camera tarjoaa kattavan valikoiman kameroita ja valokuvaus tuotteita, joista löytyy laadukkaat laitteet myös aloittelijalle. Kun laitteet ovat hankittu kannattaa paneutua kuvauksen suunnitteluun.

Kuvaus kohde ja ajankohta sen kuvaamiselle on tärkeää. On hyvä kuvata luonnonvalossa mutta toisaalta, jotkin kohteet toimivat myös erilaisissa valaistuksissa. Tärkeää on miettiä kohdetta ja sen teemaa, jotta voi vangita kohteen sen parhaassa valaistuksessa. Kun valaistus asiat ovat selvillä voi kohteen somistella teemaan ja tilanteeseen sopivilla esineillä. Kannattaa ensin valmistella esineet valmiiksi saataville, jonka jälkeen niitä voi yksi toisensa jälkeen testata kohteessa lisäämällä ja poistamalla niitä. Yhdistelemällä ja muuttamalla sommittelua voi löytää kaikkein toimivimman yhdistelmän. Jokaisesta sommittelusta kannattaa ottaa kuvia ja katsoa, mikä toimii parhaiten kohteen ja teeman kanssa.

Kuvaa kannattaa miettiä sen tärkeimmän esineen osalta. Tärkein esine on keskipisteenä ja muut asiat tukevat sitä ja korostavat tai tukevat sitä. Tässä vaiheessa voi myös ottaa kuvia eri kuvakulmista ja testata, miten kohde näyttää kuvassa. Kohdetta ja tilla voi laajentaa hyödyntämällä heijastuksia peileistä, ikkunoista tai luonnollisista materiaaleista kuten vedestä. Ne tekevät tilan tuntua ja parantavat tilan ja kohteen valoisuutta. Kuvalle ominaisia tarkennuksia ja rajauksia voi myös myöhemmin hoitaa kuvankäsittelyohjelman avulla. Kuvankäsittelyllä voi viimeistellä kuvan kokonaisuuden valmiiksi ja säätää kaikki värit, valot ja kontrastit kuntoon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *