Valitse matto vuodenajan mukaan

Matot ovat mukava sisustuselementti ja niitä onkin järkevä hankkia useampia kotiin. Tämä ei tarkoita, että mattoja olisi vain yksi huonetta kohden, vaan useampi vaihtoehto jokaiseen huoneeseen. Mattoja voi helposti vaihdella vuodenaikojen mukaan ja eri vuodenaikoihin sopii eri tyyppiset matot, jotka tuovat mukavuutta ja näyttävyyttä sisustukseen.

Matto tuo mukavuutta

Matto on sisustuselementti mutta tuo myös mukavuutta. Mattoja voi miettiä omaan kotiin vuodenajan mukaan tai käyttötarpeen mukaan. Esimerkiksi talvella on mukavaa, jos lattialla on pehmeät ja karvaiset matot. Monesti lattiat ovat hieman kylmemmät talvella, jos ei ole lattialämmitystä. Silloin on mukava kun jalkojen alla on pehmeä ja paksu matto, joka myös lämmittää ja tuo mukavuuden tunnetta eri huoneisiin. Samanlainen pehmeäkarvainen matto sopii hyvin myös syksyllä jalkojen alle.

Kesällä ja keväällä kotiin sopii kevyemmät matot, joita voivat olla esimerkiksi juuttimatot tai räsymatot. Kesällä myös likaa sekä pölyä tulee ulkoa enemmän sisälle, joten mattoja voi joutua nostamaan useammin ulos. Tämän takia kevyemmät matot ovat myös paljon käytännöllisempiä keväällä ja kesällä. https://www.masku.com/ verkkokaupasta löytyy matto jokaiseen vuodenaikaan.

Valitse oikean kokoinen matto

Matto on tärkeä sisustuselementti ja oikean kokoisen maton valitseminen on tärkeää. Liian pieni matto voi vääristää kaikkia mittasuhteita ja tehdä sisustuksesta rikkonaisen. Maton tulee olla riittävä suuri huoneeseen nähden. Myös käyttötarkoitus voi määritellä maton kokoa. Esimerkiksi ruokapöydän alla oleva matto tulee ulottua hyvin tuolien alle kun niillä istutaan, jotta ne eivät ole epätasapainossa.

Myös muissa huoneissa maton tulee olla sen verran iso, että huonekalut mahtuvat maton päälle. Silloin voi olla varma, että matto on riittävän suuri, ei tietenkään kirjaimellisesti. Tärkeää on, että matto näyttää siltä, että se ei ole irrallinen osa huonetta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *