VALMISTA SUSHIA YSTÄVIESI KANSSA

Sushi on yksi maailman suosituimmista japanilaisista ruoista, ja jokaisesta kaupungista löytyy tänä päivänä useampi sushiravintola. Tämän ruokalajin oikeaoppinen valmistaminen vaatii tietyn määrän taitoa ja tarkkuutta, mutta moni valmistaa silti oikein maittavaa sushia omassa kotikeittiössään. Tarvitset vain muutamia sushin valmistukseen tarkoitettuja työvälineitä ja aineksia, mutta nämä kaikki voi nykyään löytää melkein kaikista suuremmista ruokakaupoista. Sushin valmistus vaatii hiukan aikaa ja käsityötä, joten valmistusprosessista on hauska nauttia seurassa. Tästä syystä moni tekee sushin valmistuksesta pienimuotoiset juhlat esimerkiksi ystävien kesken. Sushista on olemassa monia eri variaatioita, joten jokaiselle löytyy varmasti mieluinen versio tästä japanilaisesta riisiherkusta. Tässä postauksessa annammekin vinkkejä sushin valmistukseen ja yksinkertaisista tavoista luoda japanilaista tunnelmaa juhliisi.

Sushin valmistuksessa yksi tärkeimmistä seikoista on panostaa mahdollisimman laadukkaisiin raaka-aineisiin, jotka soveltuvat täydellisesti sushin valmistamiseen. Sushi on nykyään niin suosittua, että useimmista kaupoista löytyy oma pieni osionsa sushitarvikkeita varten. Ei olisi viisaasta nuukailla riisin suhteen, ja ostaa jotakin riisilaatua, joka ei esimerkiksi lopulta puuroudu tarpeeksi japanilaisen sushiriisin tapaan. Valitse siis sushiesi perusraaka-aineet siitä hyllyköstä, joka niille on kaupassa osoitettu. Tästä hyllyköstä tarvitset ainakin sushiriisiä, sushietikkaa, säilöttyä inkivääriä, soijakastiketta ja merilevälevyjä. Jos et vielä omista sushin rullaamiseen tarkoitettu bambumattoa, osta myös ainakin muutama sellainen, jotta juhlavieraasi voivat valmistaa useampaa sushisorttia samanaikaisesti. Osta myös syömäpuikkoja, jos sinulla ei ole niitä tarpeeksi kotonasi.

Perusraaka-aineiden lisäksi tarvitset sushejasi varten erilaisia täytteitä ja päällisiä. Suosituimmat sushivariaatiot ovat nimeltään Maki- ja Nigiri-sushi. Näiden ero on siinä, että Maki valmistetaan rullaamalla merileväarkki, sushiriisi ja täytteet rullaksi, joka sitten leikataan viipaleiksi. Nigiri-sushi taas ei sisällä lainkaan merilevää, sillä se valmistetaan käsin muotoillen, jolloin raaka kala tai katkarapu asetellaan suoraan riisin päälle. Tyypillisiä sushitäytteitä ja päällisiä ovat: raaka lohi ja tonnikala, katkarapu, purkkitonnikala, kurkku, porkkana ja kananmuna. Näistä aineksista vieraasi löytävät varmasti mieluisensa. Kun sinulla on kaikki tarvitsemasi ainekset, voit aloittaa sushijuhliesi valmistelut.

Valmistelu kannattaa aloittaa sushiriisin keittämisellä, sillä riisin on oltava täysin jäähtynyttä ennen kuin sitä voidaan käyttää sushin valmistukseen. Riisinkeitin on todella hyödyllinen apuväline, mitä tulee sushiriisin valmistamiseen, sillä keittimen valmis ohjelma pitää huolen riisin onnistumisesta. Japanilaisen tunnelman lisäämiseksi voit soittaa kokkaamisen taustalla japanilaista musiikkia ja kattaa pöydän japanilaishenkisillä astioilla. Japanilaistyylisiä astioita löytyy monista sisustusliikkeistä eivätkä ne enää maksa maltaita, sillä ne yksinkertaisesti imitoivat aidon japanilaisen keramiikan tyyliä. Muista myös, että jokainen vieraistasi tarvitsee pienen keraamisen kulhon, johon soijakastike laitetaan sushien siihen kastamista varten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *